Sirup z citrónov a petržlenovej vňate/fotorecept/

Autor receptu: eldina

super zdravý,super chutný.......ideálny na horúce,letné dni..../petržlenovú vňať v sirupe vôbec necítiť,netreba sa báť/

Postup

  1. potrebujeme:
  2. chemicky ošetrené citrony /6 ks/umyjeme,namočíme na 12 hodín do slanej vody,potom ešte raz dobre vyumývame... ošúpeme z nich kôru/škrabkou na uhorky/,pridáme umytú vňať/aj stonky/,dodať 0,5 L vody a posekať ponorným mixérom...nádobu uzavrieť a dať na 12 hodín do chladničky.../ošúpané citróny dať zatiaľ do vrecka,,aby neobschli/..
  3. potom vyžmýkať všetky citrony,pridať do masy a scediť cez sitko a gázu.....do scedenej masy pridať cukor/1,5 kg/,40gr kyseliny citronovej a miešať,kým sa nerozpustí cukor../nevarí sa/...dať do čistých fliaš a držať v chladničke..z tohto množstva je asi 2 litre.../mala som skoro 3 fľaše od 750 ml /
  4. množstvo cukru alebo kyseliny citronovej si môžete prispôsobiť...