Sépia v paradajkovej omáčke s cestovinou

Autor receptu: martamm

Natrafila som v Lidli na mrazenu sépiu, tak som sa rozhodla, že túto pre mňa neznámu ingredienciu vyskúšam. Našla som na nete tento recept a keďže nám chutilo, rozhodla som sa s ním podeliť.

3
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sépiu necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Nakrájame na malé kúsky, časť, na ktorej sú chápadlá odrežieme a použijeme iba mäkkú časť. Neviem, či sa môže konzumovať aj tá časť s chápadlami, ale radšej som ju vyhodila. Pokvapkáme šťavou z 1/2 citrńa. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, hodíme to na panvicu, s rozohriatym olejom a orestujeme.
  2. Osollíme, okoreníme, pridáme nasekanú bazalku, rajčinový pretlak, víno, 1 KL trstinového cukru a necháme 50 minút povariť. Šťava sa odparí, ak treba troška podlejeme, aby vznikla konzistencia omáčky.
  3. Uvaríme cestoviny podľa návodu a pridáme ich do panvice. Môžeme podávať, dobrú chuť...