Foto: tiginko
Tento recept som dostala, vraj patrí medzi tzv. paleo recepty. V poslednom čase sa snažíme s dcérou stravovať sa nízkosacharidovo a veľmi nám vyhovuje Zobraziť celý popisTento recept som dostala, vraj patrí medzi tzv. paleo recepty. V poslednom čase sa snažíme s dcérou stravovať sa nízkosacharidovo a veľmi nám vyhovuje táto výborná alternatíva chleba.
príprava
na 160 °C
Suroviny
3/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
200 g |
|
1 ks ( alebo biela) |
|
3 ks |
|
3 ČL (alebo vínny) |
|
1,5 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu s cibuľou nakrájanou na kusy vložíme do mixéra (tzv.procesor, klasický mixér s vysokou nádobou nie je vhodný) a dôkladne vymixujeme na hladkú hmotu (cca 4 min).
-
2
Hmotu vylejeme a urovnáme do formy na chlebíček, vystlanej papierom na pečenie. Papier necháme s trochu dlhšími okrajmi.
-
3
Papierom prekryjeme povrch chlebíka a formu vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov.
-
4
Pečieme 45 min, potom odkryjeme a pečieme ďalších 15 min. Chlieb vyberieme, po chvíli preklopíme na dosku a stiahneme papier.
-
5
Týmto by sme mohli recept ukončiť, ale vrelo odporúčam ešte pre zlepšenie kvality a eliminovanie prebytočnej vlhkosti pokračovať takto: chlieb po krátkom schladnutí nakrájame na hrubšie plátky, poukladáme na papierom vystlaný plech...
-
6
...a z každej strany zapečieme po cca 12 min tiež na 160 stupňov. Chlieb je vláčny, veľmi chutný a kupodivu pekne drží pokope a nerozpadáva sa.
Ty musíš mať veľmi rozumnú rodinu.
@afataga bohužiaľ mäsko sa minulo, musím naložiť už konečne aj ja tú vysnívanú panenku... neboj, ja to zrno niečím vždy vyvažujem, keby si videla, ako sa na tomto chlebíku dobre vyníma taká dvojcentimetrová domáca pečeňovka, alebo slaninka!
. Neviem, aké máš doma možnosti
Nie som si ista, co je vlastne procesor - dedukujem ale, ze nadoba s "S" nozom.
Dakujem!
Miesto cukety môžete použiť aj mrkvu, petržlen, (z tých bude menej vlhký, stále však výborný), tekvicu.
Naposledy som zabudla na cibuľu, nevadilo ani tak, potom je menej náchylný na kvasenie.
A samozrejme ako všetky tieto špeci chleby, je úplne famózny opečený na spôsob hrianky, samozrejme s olejom opatrne :-)