Seitanové rolky s dubákmi a orechami fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Seitanová rolka: | |
3 strúčiky |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 a 1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 hrnčeky (prášok) |
|
1/3 hrnčeka (Tebi,nutričné) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Náplň do rolky: | |
2 hrste |
|
3 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
2 hrste |
|
2 hrste |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gratinované zemiaky: | |
5 - 6 ks |
|
|
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
Orechová omáčka: | |
2 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
50 ml |
|
250 ml |
|
200 ml |
|
30 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.
-
2
Cesnak a šalotku nakrájame nadrobno...
-
3
a speníme na malom množstve oleja.
-
4
Dubáky nakrájame na menšie kusy a nasekáme bylinky.
-
5
Dubáky a bylinky pridáme k šalotke a asi 3 minúty spolu pražíme.
-
6
Pridáme orechy,
-
7
strúhanku a krátko opražíme. Prilejeme vývar, ochutíme soľou a čiernym korením. Premiešame aby sa plnka spojila a odstavíme. Odložíme bokom.
-
8
Pripravíme si suroviny na rolku. Základnú hmotu som pripravila podľa tohto receptu: http://www.theppk.com/2011/11/seitan-roast-stuffed-with-shiitakes-and-leeks/
-
9
Uvarenú fazuľu, cesnak, olej, sójovú omáčku a čerstvé bylinky rozmixujeme. Postupne prilievame vývar.
-
10
V druhej mise zmiešame lepok, feniklové semienka, mletú papriku, lahôdkové droždie a soľ.
-
11
Obe zmesi spojíme - varechou vymiešame "cesto".
-
12
Cesto rozdelíme na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme alebo roztiahneme na obdĺžnik. Rozotrieme naň štvrtinu plnky a zrolujeme.
-
13
Rolky zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme cca 45 minút. Počas pečenia rolky 2-3 x otočíme.
-
14
Gratinované zemiakové vežičky: Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
-
15
Smotanu premiešame so soľou, nasekaným rozmarínom a strúhaným muškátovým orieškom.
-
16
Plátky zemiakov rozdelíme do olejom potretých muffinkových formičiek. Medzi každé 2-3 plátky zomelieme trochu čierneho korenia. Takto pripravené zemiaky zalejeme smotanou. Zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 200°C cca 30-35 minút. Recept som našla tu : http://www.spicytasty.com/appetizers-starters/muffin-pan-potato-gratins/
-
17
Orechová omáčka: Šalotku a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno, orechy zomelieme.
-
18
Na troche oleja opražíme šalotku a cesnak do sklovita.
-
19
Zalejeme brandy a necháme odpariť alkohol. Pridáme vývar a varíme 10-15 minút, kým sa omáčka nezredukuje na minimum (hustá, lepkavá, na dne hrnca).
-
20
Prilejeme smotanu a povaríme 2 minúty.
-
21
Pridáme orechy, povaríme ďalšiu minútu a odstavíme. Dochutíme soľou. Na záver omáčku rozmixujeme ponorným mixérom.
-
22
Hotové seitanové rolky nakrájame a pokvapkáme dubákovým olejom. Ten som pripravila zmiešaním sušených drvených dubákov a oleja z hroznových jadierok. Takto pripravený olej stál na tmavom mieste 14 dní.
ale stroskotala som sa ingrediencii gluten flour...to by mal byt ten lepok, nie? Ale nikde som to nevidela.
Vyber receptov s nevsednymi surovinami a ich prezentovanie si zasluzi uznanie aj od spickovych sefkucharov....