Seitanové roládky s tymiánom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Seitan pripravený z 1 kg hladkej múky (viac o príprave seitanu http://varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-domaceho-seitanu/11821-recept.html ) vytvarujeme do tvaru hrubšej placky. Pripravenú placku uvaríme v osolenej vode s pár zrniečkami čierneho korenia. Uvarenú placku prerežeme na 4 plátky.
  2. V mise rozšľaháme vajíčka, pridáme lístky tymiánu, biele korenie a soľ.
  3. Na lyžici oleja upečieme omeletu.
  4. Omeletu rozdelíme na 4 časti.
  5. Seitanové plátky potrieme horčicou, posypeme čierným korením a na každý položíme kúsok omelety.
  6. Pridáme jarnú cibuľku, sušenú paradajku a vrchnú časť tymiánovej stonky. Zrolujeme. Roládky zafixujeme kuchynskou niťou. Do misy nalejeme 4 PL sójovej omáčky a každú roládku v nej namočíme z každej strany.
  7. Na 3 PL oleja roládky z každej strany osmažíme.
  8. Preložíme ich do pekáča, pridáme výpek a očistené huby, cibuľu pokrájanú na väčšie kúsky, petržlen, mrkvu, prekrojenú hlavičku cesnaku a pár vetvičiek tymiánu. Všetko okoreníme čiernym korením a podlejeme vývarom. Pekáč prekryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme cca 2O minút. Po 20 minútach odkryjeme a pečieme ďalších 10 min.
  9. Z pekáča vyberieme roládky, uchovávame ich v teple. Koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak dáme do kastrolíka. Zlejeme šťavu z pekáča a pridáme víno a pár vetvičiek tymiánu.
  10. Varíme spolu cca 5 minút. Odstavíme. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.