Segedínsky guláš

Segedínsky guláš
Foto: rein
reinRein, recept pridal: 21. septembra 2012 11:32Ďalšie jeho recepty

Milujem ho,dva krát do mesiaca musí byť

Suroviny

8
porcií
30
minút
príprava
80
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na masti si usmažíme cibuľku nakrájanú na drobno do zlatista,pridáme mäso pokrájene na kocky,kmín,chilli papričku,soľ a dusíme 45 minút.
Segedínsky guláš - obrázok 1

2

Medzi tým si pokrájame kapustu.
Segedínsky guláš - obrázok 2

3

Kapustu pridáme k mäsu aj s mletou paprikou a dusíme do mäkka.Na koniec pridáme smotanu,zahustíme mukou rozrobenou v mlieku podľa potreby,dochutíme soľou,cukrom a troškou mletého korenia (nemusí byť) a podávame s knedľou.
Segedínsky guláš - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 23 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helca103, 21. septembra 2012 o 12:58
    veľmi dávno som to nerobila - zajtra už viem čo varím....


  • morenajea, 21. septembra 2012 o 13:03
    nádherný


  • margaretka28, 21. septembra 2012 o 13:26
    Robievam presne takto, včera ho práve dcéra opomínala, že sme ho už dávno nemali, tak si ma navnadil.:-)


  • kimlo, 21. septembra 2012 o 13:27
    Moje obľúbené jedlo.. segedínu nie je nikdy dosť... :-)


  • izabella929, 21. septembra 2012 o 14:20
    mňamm.-))) vyzerá paráááádne.-))))


  • rea1, 21. septembra 2012 o 14:37
    segedín je naozaj veľmi dobrý výmysel, aj u nás je vysoko hodnotený a robím ho často, aj keď o ňom hovorím, že je to objemové krmivo. tvoj obrázok je nesmierne chutný ale nesprávny. lebo správne musia byť knedle na ľavej strane taniera, a to tak, aby oblúčik knedle bol hore a rovná časť dolu. a v takom 45° uhle, prosím. segedín na tanieri naspodu a vpravo. ak to tak na tanieri nemám, som nervózna a akosi neviem poriadne jesť. :-)) veru ho ja v dohľadnom čase navarím, vďaka za inšpiráciu.


  • 3sandra3, 21. septembra 2012 o 14:52
    ooooooo,,,, vyzerá veľmi chutne


  • kimlo, 21. septembra 2012 o 14:55
    Jo a ešte je to prichystaná porcia pre mňa, pre ľaváka, podľa rozloženia príbora... :-)


  • frezia68, 21. septembra 2012 o 15:16
    Segedín,dobrý guľáš a fazuľovica =pôžitok z jedla kedykoľvek :-)))


  • afataga, 21. septembra 2012 o 15:57
    robim presne tak isto len bez cukru, cim je starsi, tym je lepsi, optimalny je na treti den :-)


  • 2010, 21. septembra 2012 o 16:56
    U nas sa dava do Székelygulyás kysla smotana, cesnak a bobkovy list a cez leto sa prida cerstva paradajka a paprika -stiplava. Vyborne jedlo :)


  • michsamant, 21. septembra 2012 o 18:10
    panecku, ale ten vyzera krasne, ukladam si


  • radox1, 21. septembra 2012 o 18:13
    dobra rada:č.ml.paprika sa dava do horucej masti,iba tak sa uvolnia etericke a esncialne oleje plus farba,a namiesto zatrepky urobit zaprazku.


  • ajay, 21. septembra 2012 o 18:43
    Vyzera to vyborne, tiez robim velmi casto. Podla mna komentovat, ze je to nespravne ulozene na tanieri je cudne. Dolezite je, ze je to chutne.
    Kazda rodina ma svoje zvyky ako ulozit jedlo na tanieri.


  • kimika, 21. septembra 2012 o 20:59
    varila som tento týždeň :) ja ho mám rada nie s knedľou ale čerstvým chlebíkom, mňam :)


  • tiginko, 21. septembra 2012 o 22:03
    @rea1 doteraz som mala len nejasný pocit, ale teraz som už presvedčená o tom, že by si sa mala dať liečiť, prepáč, naozaj nič v zlom....myslím, že normálni ľudia sú nervózni z úplne iných vecí....podľa mňa z jedla môže byť nervózny len ten, kto ho nemá


  • tiginko, 21. septembra 2012 o 22:06
    podľa mňa je toto jedno z najlepších klasických jedál, ktoré kto v našich končinách vymyslel a PS: tiež ho máme najradšej s dobrým chlebíkom


  • mojack, 21. septembra 2012 o 23:11
    rea1- tvoje recepty su bez fotky.... ukaž ako to maš na taniery.


  • rein, 22. septembra 2012 o 06:57
    @rea1 a mne je to uplne jedno,som totiž ľavák a pre mňa je aj príbor naopak.


  • rein, 22. septembra 2012 o 07:00
    @tigingo dakujem za super komentár


  • marienka44, 22. septembra 2012 o 09:00
    @Rein , je to moje oblubene jedlo. Ja robim tak isto, len so zaprazkou. Muka rozmiesana vo vode alebo smotane a uvarena ma glejovitu chut.
    Asi je porcia pre lavaka, lebo aj pribor je naopak. Noz sa kladie na pravu stranu. :-) Asi ma neminie sprska kritiky...


  • radox1, 22. septembra 2012 o 09:28
    jedzte ho lyzicou a mate po probleme kto je lavak alebo pravak.


  • astheart, 22. septembra 2012 o 10:06
    Také dělám stejně kromě cukru...... Má ráda hlavně v zimě. Nechávám ho na balkoně a pár dní si ho přihřívám. Miluji.


  • lusinkab, 22. septembra 2012 o 10:37
    Moje naj naj naj naj jedlo :-) milujem segedinsky gulas,robim ho tak isto mnam ....uz mam inspiraciu na dalsi tyzden :-)


  • edwardo, 22. septembra 2012 o 10:42
    ... tak toto je moja pochúťka ! A s tým príborom sa to dá tiež "ukuchtiť"...napr. vo Photoshope :-)


  • rein, 22. septembra 2012 o 12:29
    Neviem,čo máte proti mne,ja mám príbor dobre,len v reštaurácii mi ho dajú vždy naopak.


  • lorak40, 22. septembra 2012 o 13:07
    Ja som ľavák a príbor si dávam tak ako je na obrázku


  • kimlo, 22. septembra 2012 o 15:56
    @lorak40 presne tak, aj ja.


  • rein, 22. septembra 2012 o 20:22
    @kimlo si moja skupina a v piatok ideme do Mníchova na oktoberfest,ak maš čas a chuť,berieme ťa.


  • rein, 22. septembra 2012 o 20:27
    A ženy tiež,len musia splňať podmienky od 18 do 100rokov


  • marta09, 23. septembra 2012 o 22:11
    je mi jedno na ktorej strane je knedľa aj s príborom, ale vyzerá výborne a isto aj chutí a cítim vôňu až sem, tiež ho varíme často,lebo je to vďačné jedlo


  • jarunka, 24. septembra 2012 o 05:21
    U nas otvorili pred nedavnom madarsku restauraciu a na menu maju aj tento gulas. Este sme ho nevyskusali, no na buduce, urcite je vynikajuci aj tento tvoj. Nevedela som, ze sa to spravne po madarsky pise tak, ako napisal @2010.


  • kimlo, 24. septembra 2012 o 07:35
    @rein , ej ale vám závidím, hneď by som išiel... ale pracovné povinnosti mi to nedovolia.. Někdy příště... :-)


  • sneica, 24. septembra 2012 o 16:54
    toto je cista provokacia...super ,milujem segedinsky...:)


  • salinka, 29. septembra 2012 o 18:56
    Toto je jedlo, ktoré vždy chutí a nikdy sa nepreje. Tuším ho zajtra varím:-))


  • magdala, 30. septembra 2012 o 13:15
    mňam, mňan...zajtra bude na jedálničku toto :)


  • waldosinka, 27. novembra 2012 o 12:31
    By ma zaujimalo kolko ste dali celkovo vody do segedinu. :)


  • rein, 27. novembra 2012 o 14:28
    @waldosinka
    Podľa potreby,2 až 3 dl


  • ylona, 23. februára 2013 o 11:24
    Zajtra varim segedin vyskúšam to s tou zápražkou...ja pridávam na koniec aj pretlačený cesnak



  • jules5, 8. apríla 2013 o 19:11
    Nech si hovorí kto chce,čo chce,do pravého seg. gulášu patrí prerastený bok


  • lurie88, 22. mája 2013 o 03:33
    @Rein , Uz ho varim podla Vasho receptu asi 5x, byvame v Australii a segedin som robila prvy krat a to hned podla Vasho receptu, odvtedy mi moja dcera pili usi kazdy mesiac so segedinom. Samozrejme su tu trochu ine moznosti dostupnosti kyslej kapusty, ale da sa to. Mnamka. Dnes ho robim opatovne :) Dakujem pekne zaň


  • rein, 28. mája 2013 o 20:50
    @lurie88 to má teší...


  • martapaula, 21. septembra 2013 o 16:09
    V našej rodine je segedín "kultové" jedlo.Dcéra si ho vyžaduje na každej svojej oslave narodenín a na Silvestra,keď príde domov s kamarátkami a kamarátmi. vtedy ho varím normálny aj vegetariánsky - so sójovými kockami.Ja ho mám rada s kolienkami.


  • olino, 24. októbra 2013 o 00:49
    Naj, receptik, ktory som nasiel. Uplne super podla mojej chuti.
    Dakujem Vam.


  • hena16, 3. novembra 2013 o 10:27
    Vybooooorneee....=D


  • jozko2012, 27. novembra 2013 o 09:42
    Mať Tvoje starosti Rea1


  • jozko2012, 27. novembra 2013 o 09:45
    Pre Martapaula. Neber meno bozie nadarmo. Nazvat to co si popisala segedínom, je smrtelný hriech. Ja by som to nazval sojovo kapustový blaf s cestovinou.


  • abdul, 27. novembra 2013 o 12:08
    @jozko2012 : A nevadí ti, že reaguješ na 14 mesiacov staré príspevky. Mať tak tvoje starosti.


  • veronkaa, 11. decembra 2013 o 20:39
    @Rein ......som v USA a stále špekulujem o nejakých fajných domácich receptoch a padol mi do oka tento receptik... nedalo mi ho nevyskúšať..... klobuk dole....vynikajua pomocka.... dakujem krasne


  • kukulienka71, 2. februára 2014 o 14:33
    Tvoj Segedín vyzerá veľmi chutne,ja robím obdobne,ale namiesto chilli pridám na konci majoránku,dnes bol na oed ako druhý chod



  • nikinka11, 25. februára 2014 o 11:48
    Segedin robím popravde prvýkrát...podla tvojho receptu...odkedy bývam s frajerom musím variť aj takéto jedlá....uvidíme aký bude vysledok :)... A pouzivatel s nickom Rea1.. Myslím že tvoj komentár o tom ako majú Byt uložené knedle je nevhodný a keď už tak tak nikde som nevidela aby niekto ukladal knedle na tanier ako ty lebo po správnosti ich má panecek na fotke uložené dobre..


  • rein, 25. februára 2014 o 12:05
    @nikinka11 Ďakujem Ti


  • nikinka11, 25. februára 2014 o 12:10
    Nie je zač...potom píšem ako to dopadlo ;)


  • nikinka11, 5. marca 2014 o 18:35
    No píšem až teraz ale segedin bol nenormálny...zožal úspech už len keď priateľ vošiel do dverí...ďakujem pekne za inšpiráciu :)


  • rein, 6. marca 2014 o 01:52
    Dík.Teší ma to.


  • radici, 5. júla 2014 o 17:46
    prave ho robím a ak bude len napoly tak dobrý ako už teraz vyzera , tak to bude bomba ....len nevíem čo by na to povedal sprostý Polreich



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Varecha 35/2014: Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.

Bavorská kuchyňa: Mníchovčania si potrpia na kvalitnú a domácu stravu
Z bavorského Mníchova nám špeciality tejto časti Nemecka priblíži Varecháčka Archaa.

V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy
- Inzercia -
V Tescu milujeme čerstvosť, rovnako ako vy. Len to najčerstvejšie dokáže rozohrať všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2014: Zavárame Zavárame
Časopis Varecha v piatok 29. augusta v denníku Pravda.


TOPlist