Segedínsky guláš zo sladkej kapusty

tatrankaTatranka, 70 ročná žena, Kežmarok, 28. mája 2011 18:01
Ďalšie jej recepty »

Segedínsky guláš zo sladkej kapustyFoto: tatranka

Je to jedno z jedál klasických.Preto že na tieto recepty nedám dopustiť a varím ich po celý svoj život,uvádzam aj dnes,no v obmene nie pôvodného segedínskeho gulášu s kyslej kapusty,ale so sladkej hlávkovej kapusty.Tento variant nám veľmi chutí a myslím si,že bude chutiť aj vám.

6
porcií
35 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

500 g ,krkovička
stredne veľká
4 lyžice
1 kus ,stred.veľká
podľa chuti
3 lyžičky
pol lyžičky
1 lyžica
200 g
1 lyžica
2 lyžice

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebné suroviny.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 1
  2. 2

    Do rajnici dám olej:po zohriati,primiešam na drobno pokrájanú cibuľku.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 2
  3. 3

    Spolu usmažím do sklovita.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 3
  4. 4

    Umyté mäso pokrájané na kocky.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 4
  5. 5

    .... primiešam do horúcej masti s cibuľkou.Mäso nechám zatiahnuť,aby zostalo šťavnaté.Ono pustí trochu šťavy.Nechám ho v nej vydusiť.Zatiaľ mäso neprikrývam.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 5
  6. 6

    Po odparení vody a zostatku výpeku,mäso posolím,pokorením a pridám sladkú červenú papriku.Premiešam a zalejem horúcou vodou,alebo vývarom.Tento krát to bola voda.Mäso zakryjem a nechám ho pomaličky dusiť,do mäkka.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 6
  7. 7

    Mäsko je už mäkké.Prešlo asi 3/4 hodinky.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 7
  8. 8

    Medzi tým si nakrájam sladkú hlávkovú kapustu na štvorčeky.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 8
  9. 9

    Dám ju variť do osolenej horúcej vody.Vody nemá byť veľa.Nech je tesne prikrytá kapusta.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 9
  10. 10

    Keď je kapusta mäkká,je uvarená a pridám ju aj zo zostatkom vody v ktorej sa varila k mäsu.Tiež pridám dve lyžice octu.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 10
  11. 11

    Takto ju nechám povrieť asi 10 minút.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 11
  12. 12

    Nakoniec do gulášu zamiešam smotanu v ktorej je lyžica kyslej smotany a 1 lyžica hladkej múky.Guláš opäť nechám prevrieť.Tým,že je v sladkej smotane lyžica kyslej smotany,ona sa nám nesekne.Je pekná,hladučká

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 12
  13. 13

    Prestreté a chutné.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 13
  14. 14

    Porcia,ktorú moja návšteva nikdy neodmietne.

    Segedínsky guláš zo sladkej kapusty - obrázok 14
ohodnoť recept:
Hlasovalo 13 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist