Foto: tatranka
Je to jedno z jedál klasických.Preto že na tieto recepty nedám dopustiť a varím ich po celý svoj život,uvádzam aj dnes,no v obmene nie Zobraziť celý popisJe to jedno z jedál klasických.Preto že na tieto recepty nedám dopustiť a varím ich po celý svoj život,uvádzam aj dnes,no v obmene nie pôvodného segedínskeho gulášu s kyslej kapusty,ale so sladkej hlávkovej kapusty.Tento variant nám veľmi chutí a myslím si,že bude chutiť aj vám.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g ,krkovička |
|
stredne veľká |
|
4 lyžice |
|
1 kus ,stred.veľká |
|
podľa chuti |
|
3 lyžičky |
|
pol lyžičky |
|
1 lyžica |
|
200 g |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Potrebné suroviny.
-
2
Do rajnici dám olej:po zohriati,primiešam na drobno pokrájanú cibuľku.
-
3
Spolu usmažím do sklovita.
-
4
Umyté mäso pokrájané na kocky.
-
5
.... primiešam do horúcej masti s cibuľkou.Mäso nechám zatiahnuť,aby zostalo šťavnaté.Ono pustí trochu šťavy.Nechám ho v nej vydusiť.Zatiaľ mäso neprikrývam.
-
6
Po odparení vody a zostatku výpeku,mäso posolím,pokorením a pridám sladkú červenú papriku.Premiešam a zalejem horúcou vodou,alebo vývarom.Tento krát to bola voda.Mäso zakryjem a nechám ho pomaličky dusiť,do mäkka.
-
7
Mäsko je už mäkké.Prešlo asi 3/4 hodinky.
-
8
Medzi tým si nakrájam sladkú hlávkovú kapustu na štvorčeky.
-
9
Dám ju variť do osolenej horúcej vody.Vody nemá byť veľa.Nech je tesne prikrytá kapusta.
-
10
Keď je kapusta mäkká,je uvarená a pridám ju aj zo zostatkom vody v ktorej sa varila k mäsu.Tiež pridám dve lyžice octu.
-
11
Takto ju nechám povrieť asi 10 minút.
-
12
Nakoniec do gulášu zamiešam smotanu v ktorej je lyžica kyslej smotany a 1 lyžica hladkej múky.Guláš opäť nechám prevrieť.Tým,že je v sladkej smotane lyžica kyslej smotany,ona sa nám nesekne.Je pekná,hladučká
-
13
Prestreté a chutné.
-
14
Porcia,ktorú moja návšteva nikdy neodmietne.
nerobila,tento určite vyskúšam.
@monzy ,veru je to hoci jednoduchá,ale pochúťka.Varíme slovenskú kuchyňu.
@afataga máš pravdu.Stačí pridať z horúceho vývaru vareného.No ja som si zvakla takto.A tá kyslá smotana,hoci en lyžica,to trochu vyšperkuje.Ale vďaka.
@zirafninka ,daj si ty len veru to na čo máš chuť.Myslím,že ráz za čas sa nič nestane.
@mitschamant ,budeš spokojná.Určite aj drobčekovy bude chutiť.Len pre neho prihoď do kapusty trochu razce,aby nemal problémy s bruškom.
Ja nedávam,lebo účinok je opačný. xixixi.
Ďakujem vám všetkým.