Segedínsky guláš zo sladkej kapusty

Autor receptu: tatranka

Je to jedno z jedál klasických.Preto že na tieto recepty nedám dopustiť a varím ich po celý svoj život,uvádzam aj dnes,no v obmene nie pôvodného segedínskeho gulášu s kyslej kapusty,ale so sladkej hlávkovej kapusty.Tento variant nám veľmi chutí a myslím si,že bude chutiť aj vám.

6
porcií
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny.
  2. Do rajnici dám olej:po zohriati,primiešam na drobno pokrájanú cibuľku.
  3. Spolu usmažím do sklovita.
  4. Umyté mäso pokrájané na kocky.
  5. .... primiešam do horúcej masti s cibuľkou.Mäso nechám zatiahnuť,aby zostalo šťavnaté.Ono pustí trochu šťavy.Nechám ho v nej vydusiť.Zatiaľ mäso neprikrývam.
  6. Po odparení vody a zostatku výpeku,mäso posolím,pokorením a pridám sladkú červenú papriku.Premiešam a zalejem horúcou vodou,alebo vývarom.Tento krát to bola voda.Mäso zakryjem a nechám ho pomaličky dusiť,do mäkka.
  7. Mäsko je už mäkké.Prešlo asi 3/4 hodinky.
  8. Medzi tým si nakrájam sladkú hlávkovú kapustu na štvorčeky.
  9. Dám ju variť do osolenej horúcej vody.Vody nemá byť veľa.Nech je tesne prikrytá kapusta.
  10. Keď je kapusta mäkká,je uvarená a pridám ju aj zo zostatkom vody v ktorej sa varila k mäsu.Tiež pridám dve lyžice octu.
  11. Takto ju nechám povrieť asi 10 minút.
  12. Nakoniec do gulášu zamiešam smotanu v ktorej je lyžica kyslej smotany a 1 lyžica hladkej múky.Guláš opäť nechám prevrieť.Tým,že je v sladkej smotane lyžica kyslej smotany,ona sa nám nesekne.Je pekná,hladučká
  13. Prestreté a chutné.
  14. Porcia,ktorú moja návšteva nikdy neodmietne.