Segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: peroxid20
Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme o restovať slaninu nakrájanú na kocky(môzme pridať trocha masti ale netreba , záleží na slanine) ,keď stmavne (vid. obrázok)pridáme cibuľu.
- K o restovanej cibuli pridáme nakrájanú papriku a rajčinu a trocha podusíme. Pridáme mletú papriku ,nakrájané mäso na kocky ,6 strúčikov nakrájaného cesnaku , posolíme(opatrne kysla kapusta ma soli dosť)okoreníme a varíme asi 25-30min.
- Pridáme umytú kyslú kapustu a zbytok cesnaku prekrojeného na polovičky.
Keď zmäkne mäso a kapusta pridáme kyslú smotanu a necháme zovrieť.
(tu som zabudol fotiť)
U nás sa podáva s Račanskou knoflou.(recept pridám)
Dobru chuť.