Secuanska Ostro kysla polievka -Sheut Lat Tong

Autor receptu: 2010

V azii je vela verzii na stiplavo kyslu polievku , v Cine je to Secuanska verzia "Sheut Lat Tong" v Thajsku Tom youm, vo Filipinach je to "Sinigang", vo Vietname "Canh chua ". My skor robime Thajsku verziu ale pomocou kucharskej knihy "The Heritage of Chinese cooking " prikladam aj tuto verziu , ci je ta spravna neviem ale chutila super.

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravcove maso -pliecko nakrajame na male sliziky a dame marinovat minimalne na 30 minut. Do woku dame lyzicu - dve rastlinneho oleja a oprazime namarinove maso pokial nezmeni farbu. Do hrnca si dame sojovu omacky polku octu ( jednu lyzicu ) , jarnu cibulku , zazvor, sezamovy olej , podrvene secuanske korenie , susene chilli a koriander.a kratko oprazime. Pridame drevene ucho, shitaky a bambusove vyhonky a oprazene bravcove maso nakoniec zalejeme teplym pripravenym hovadzim vyvarom ochutime solou a troskou cukru. Dame varim na cca 5 minut.
  2. Po cca 5 minutach primiesame skrobovu mucku aby polievka mala jemnu hustu konzistenciu ( poloomacka )vmiesame na sliziky nakrajame tofu . V miske si vymiesame vajicka a tenkym prudom a pomocou paliciek ich vmiesame do polievky aby sme dosiahli dlhsie vlakna ( mne sa to nepodarilo ). Tesne pred podavanim vmiesame druhu polku octu aby sme mali vyraznejsiu chut. Hned podavame.