Secuanska Ostro kysla polievka -Sheut Lat Tong
Autor receptu: 2010
V azii je vela verzii na stiplavo kyslu polievku , v Cine je to Secuanska verzia "Sheut Lat Tong" v Thajsku Tom youm, vo Filipinach je to "Sinigang", vo Vietname "Canh chua ". My skor robime Thajsku verziu ale pomocou kucharskej knihy "The Heritage of Chinese cooking " prikladam aj tuto verziu , ci je ta spravna neviem ale chutila super.
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravcove maso -pliecko nakrajame na male sliziky a dame marinovat minimalne na 30 minut.
Do woku dame lyzicu - dve rastlinneho oleja a oprazime namarinove maso pokial nezmeni farbu.
Do hrnca si dame sojovu omacky polku octu ( jednu lyzicu ) , jarnu cibulku , zazvor, sezamovy olej , podrvene secuanske korenie , susene chilli a koriander.a kratko oprazime.
Pridame drevene ucho, shitaky a bambusove vyhonky a oprazene bravcove maso nakoniec zalejeme teplym pripravenym hovadzim vyvarom ochutime solou a troskou cukru.
Dame varim na cca 5 minut.
- Po cca 5 minutach primiesame skrobovu mucku aby polievka mala jemnu hustu konzistenciu ( poloomacka )vmiesame na sliziky nakrajame tofu .
V miske si vymiesame vajicka a tenkym prudom a pomocou paliciek ich vmiesame do polievky aby sme dosiahli dlhsie vlakna ( mne sa to nepodarilo ).
Tesne pred podavanim vmiesame druhu polku octu aby sme mali vyraznejsiu chut.
Hned podavame.