Šanghajské pečené kura
Autor receptu: 2010
Moj mladsi syn je "food bloger" a nedavno sa vratil z cesty po azii. Spomenul ze v Sanghaji mali najlepsie pecene kura.Tak sme sa pokusili vytvorit tento tradicny recept..Je to relativne drahsi recept a pracnejsi a taky si zasluzi naozajstnu sliepku z dediny -cize z trhu.
15 minut minút príprava |
30 +30 minút na 220 °C |
Postup
- Prve si pripravime "master stock" dame vsetky ingrediencie do vody a varime 15 minut.(Z pomarancovej kory vykrojime bielu horku cast.)
- Kuru umyjeme a dame ju dusit do vyvaru najprv na chrbte na cca 25 minut .Potom otocime na prsia a dusime dalsich 10 -15 minut.
Tradicne sa nevyberie ale necha sa pomaly vychladnut vo vyvare trva to tak min.1 hodinu...
Pred koncom si dame predohriat ruru na 220 C.
- Kuru vyberieme a dame do pekaca na zvysenu mriezku aby nebola polozena na dne.
Potrieme olejom arasidovym. Pecieme do zlatista a pravidelne polievame vyvarom cca 30 minut.
- My sme servirovali tradicnou cinskou zeleninou bok choy a "stir fry" s cesnakom a chilli a podliali vyvarom.
- "Master stock" je dobre precedit zobrat masnotu z vrchu a dat do mraznicky na dalsie pouzitie.