Foto: diabambulka
Pre všetkých milovníkov šampiňónov...
na 170 °C
Suroviny
350 g čerstvé |
|
250 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
2 ks |
|
strúčik |
|
15 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uhorkovo-jogurtový dresing : | |
1 ks /šalátová/ |
|
1 ks |
|
stručik |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme, vyberieme hlúbiky a naplníme mäsovou plnkou.
-
2
Plnka : Na masle si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme, na drobno nakrájané hlúbiky zo šampiňónov a všetko spolu orestujeme. Dobrú chuť :-)))
-
3
Pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať,prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme.
-
4
Na záver pridáme vajíčka a premiešame.
-
5
Hotovou plnkou naplníme šampiňóny
-
6
a každý pritlačíme do strúhanky ( len plnkovú časť ). Poukladáme na plech a podlejeme vývarom. Pečieme 20 minút.
-
7
Uhorkovo-jogurtový dresing : Šalátovú uhorku očistíme a postrúhame na strúhadle na jablká. Postúhanú uhorku vyžmýkame a dáme do misky spolu s jogurtom, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a pridáme troška kôprovej vňate. Všetko spolu dobre zamiešame.
-
8
Môj manžel si ich ešte vylepšil a to tak že počas pečenia na niektoré pridal kúsok eidamu. Dobrú chuť :-)))
Diskusia k receptu