Hubová polievka
Hubová polievka

Šampiňónová polievka

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 2. marca 2021
Šampiňónová polievka
Foto: Richard Gerenyi
45 minút
príprava

Suroviny

400 g (alebo 25 g sušených húb)
1 ks
2 PL
2 PL
2 PL
1,5 l
1 ČL




Postup

  1. 1

    Šampiňóny nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do hydinového vývaru. Ak použijeme namiesto šampiňónov sušené huby, predtým, ako ich dáme variť, ich namočíme. Huby krátko povaríme a pridáme mrvenicu.

  2. 2

    V druhej rajničke na bravčovej masti osmažíme dohneda nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a krátko orestujeme. Túto zápražku pridáme do polievky, ochutíme majoránom, soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Polievku necháme zovrieť a po prevretí môžeme odstaviť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept na polievočku, dala bych si, je krásně hustá hmm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia