Salt & Pepper Squid - Kalamáre
Autor receptu: 2010
Kalamary za minutu. Nie vsetky su take malicke z ktorych sa daju robit tenke "kolecka"
su aj vacsie , ktore su tak isto dobre , a tiez sa daju pripravit velmi rychlo ked sa spravne naporcuju -pripravia , takze 1-2 minuty max.
20 minut minút príprava |
1 minuta minút na 180 °C |
Postup
- Ja som mal vacsie cerstve kalamare -squid .
Treba ich najpr ocistit.
- Vytiahneme hlavu a vnutornosti a priesvitnu kost.
- Telo rozkrojime po dlzke -otvorime a stiahneme kozu.
- Ostrim nozom zlahka nakrojime kosostvorcovy vzor do tela.
- Nakoniec naporcujeme na 1.5 -2 cm pasiky 3-4 cm dlhe -jednohubky.
- Pripravenu squid osusime papierovym obruskom a ideme na dalsiu....
- V maziary si podrvime na hrubo secuanske korenie a hrubu morsku sol
- Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou.
Pridame naporcovane kalamary. poriadne premiesame a otrasieme.
Ked to mam trochu vlhke poprasime maizenou.
Pripriavime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy obalene kalamary , pozor to prska !.Vyprazame tak cca 1-2 minuty max.Aj s otacanim ale ani netreba.Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie kalamary sa stanu zuvackove a tvrde!!!