Salt & Pepper Squid - Kalamáre

Autor receptu: 2010

Kalamary za minutu. Nie vsetky su take malicke z ktorych sa daju robit tenke "kolecka" su aj vacsie , ktore su tak isto dobre , a tiez sa daju pripravit velmi rychlo ked sa spravne naporcuju -pripravia , takze 1-2 minuty max.

20 minut minút
príprava
1 minuta minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som mal vacsie cerstve kalamare -squid . Treba ich najpr ocistit.
  2. Vytiahneme hlavu a vnutornosti a priesvitnu kost.
  3. Telo rozkrojime po dlzke -otvorime a stiahneme kozu.
  4. Ostrim nozom zlahka nakrojime kosostvorcovy vzor do tela.
  5. Nakoniec naporcujeme na 1.5 -2 cm pasiky 3-4 cm dlhe -jednohubky.
  6. Pripravenu squid osusime papierovym obruskom a ideme na dalsiu....
  7. V maziary si podrvime na hrubo secuanske korenie a hrubu morsku sol
  8. Do sacku dame muku zmiesanu s rozdrvenym korenim a solou. Pridame naporcovane kalamary. poriadne premiesame a otrasieme. Ked to mam trochu vlhke poprasime maizenou. Pripriavime si najlepsie rastlinny olej a rozpalime pod bod dymivosti a pridavame na etapy obalene kalamary , pozor to prska !.Vyprazame tak cca 1-2 minuty max.Aj s otacanim ale ani netreba.Vyberieme hned ako nam obal zmeni farbu a ostane chrumkavy. Ked nechame dlhsie kalamary sa stanu zuvackove a tvrde!!!