Salsa - rajčinovo-cesnaková omáčka (fotorecept)
Autor receptu: marianna76
... robila som z piatich dávok ako je tu uvedené, dala som do mrazáku ... môže sa použiť na pizzu, na cestoviny, do mletého mäsa, ktoré sa opráža ...
20 minút príprava |
180 minút na 100 °C |
Postup
- pripravíme si suroviny, dávala som obyč.olej, rajčiny ošúpeme, nakrájame, cibuľu nadrobno aj cesnak
- Rozohrejeme olej, opražíme cibuľu za stáleho miešania dosklovita , pridáme cesnak a opekáme ďalšie 2 minuty. Pridáme rajčiny pokrátané na kocky, pretlak - ja som nedávala, dala som všetko z rajčín, aj šťavu, ktorá vzniká pri krájaní. Ostatné suroviny a koreniny tiež pridáme.Dala som aj tymián.
- Všetko spolu zamiešame, omáčku necháme zovrieť a za častého miešania varíme v otvorenom hrnci, uvádza sa 1 hodinu, ale asi podľa rajčín, varila som na miernom ohníku aj tri hodiny, aby sa voda odparila
- omáčku, takú hustú ako chceme nakoniec ochutíme, bobkový list vyberieme, po vychladnutí plníme do plastových nádobiek od jogurtov, zamraziť a na druhý deň som ešte zabalila do sáčikov, mala by vydržať v mrazničke 4 mesiace, môže sa i sterilizovať, ale mala som akosi toho málo a toto bolo rýchlejšie