Salsa - rajčinovo-cesnaková omáčka (fotorecept)

Autor receptu: marianna76

... robila som z piatich dávok ako je tu uvedené, dala som do mrazáku ... môže sa použiť na pizzu, na cestoviny, do mletého mäsa, ktoré sa opráža ...

20 minút
príprava
180 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravíme si suroviny, dávala som obyč.olej, rajčiny ošúpeme, nakrájame, cibuľu nadrobno aj cesnak
  2. Rozohrejeme olej, opražíme cibuľu za stáleho miešania dosklovita , pridáme cesnak a opekáme ďalšie 2 minuty. Pridáme rajčiny pokrátané na kocky, pretlak - ja som nedávala, dala som všetko z rajčín, aj šťavu, ktorá vzniká pri krájaní. Ostatné suroviny a koreniny tiež pridáme.Dala som aj tymián.
  3. Všetko spolu zamiešame, omáčku necháme zovrieť a za častého miešania varíme v otvorenom hrnci, uvádza sa 1 hodinu, ale asi podľa rajčín, varila som na miernom ohníku aj tri hodiny, aby sa voda odparila
  4. omáčku, takú hustú ako chceme nakoniec ochutíme, bobkový list vyberieme, po vychladnutí plníme do plastových nádobiek od jogurtov, zamraziť a na druhý deň som ešte zabalila do sáčikov, mala by vydržať v mrazničke 4 mesiace, môže sa i sterilizovať, ale mala som akosi toho málo a toto bolo rýchlejšie