Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s
chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.
6 porcií |
70 minút príprava |
50-60 minút na 200 °C |
Postup
- Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.
- Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme korením na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
- Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.