Šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo fotorecept
Foto: pusta
Mali sme rýchlu, ale výbornú večeru z valeriánky poľnej, jablka, vajec varených na hniličku a prosciutto crudo, zasýtila a veľmi chutila, pridávam recept.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1-2 PL (na oprážanie jabĺk) |
|
Postup
-
1
Valeriánku som umyla, nechala dobre odkvapkať na cedníku z vody.
-
2
Umyla som jablká, zbavila som ich stopky a jadrovníka, pokrájala na štvrtinky a tie na plátky.
-
3
Na rozohriatom slnečnicovom oleji som plátky jabĺk nechala skaramelizovať najprv na jednej strane,...
-
4
...potom na druhej strane a vybrala som ich na tanier, nechala úplne vychladnúť, zatiaľ som uvarila vajcia na hniličku, teda tak, aby bielok stuhol, žĺtok zostal čiastočne tekutý, olúpala som ich a ked vychladli pokrájala som ich na polovice.
-
5
..pripravila som citrónovú šťavu,..
-
6
...do misy som dala valeriánku, osolila som ju jemne, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a premiešala,...
-
7
...pridala som uvarené vajcia, skaramelizované jablká, znovu som opatrne premiešala všetko spolu,...
-
8
...nasledovalo prosciutto crudo stočené do ruličiek,...
-
9
...čerstvo mleté čierne korenie,...
-
10
...na záver som pridala olivový olej a citrónovú šťavu.
-
11
Hotový šalát som podávala na večeru s čerstvo upečeným čerstvým domácim pečivom.
-
12
záber zblízka, ide o veľmi chutný šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo, ktorý osvieži a zasýti, je rýchlo hotový, môže poslúžiť ako dobrá večera a výborné pohostenie pre návštevy, v lete aj ako ľahký obed, v malom množstve ako chutné predjedlo, skaramelizované jablká dodávajú vynikajúcu chuť, dobre padne k nemu pohár kvalitného vychladeného suchého bieleho vína, vyskúšajte, prajem Dobrú chuť.
nie, nesadili sme, valeriánku som kúpila v obchode :-)
dakujem za krásnu pochvalu a za 5*
a to mám v talóne dalšie šaláty z poľníčka spravené i nafotené :-)))
máš k šalátom nejaké výhrady? napr. hlávkový, ľadový, paradajkový, uhorkový, kapustový...a mnohé iné.
prečo si nikdy nepísala podobný komentár pod ostatné šaláty, môžeš mi odpovedať???
dakujem za odpoved a tiež za pochvalu.
som rada, že sa ti páči môj šalát :-)
dakujem ti za pochvalu, tiež fotky a 5*, potešila si ma.
mám radosť z toho, že aj ty máš takú :-)
ale ja nežartujem :D
to je milé od teba.
dakujem za krásnu pochvalu môjho šalátu
To je predsa úplne iný šalát!!!!
A určite je to šalát s vyšším levelom, ako je ten tvoj jediný.
Nech ťa hanba prefackuje!!!
5*
koniec debaty
dakujem za pochvalu a 5*
to je vynikajúca zmes na šaláty, špenátové milujeme, rukolu musím spraviť :-) kelové listy si tiež viem predstaviť v tej zmesi - super nápad /y/
to skaramelizované jablko je úžasné, dotvára celú kompozíciu.
dakujem ti za prima nápad a krásnu pochvalu.
P.S. cibulak je aj u mna kus nostalgie, len musi byt pravy ako tato Tvoja misa. nie tie otrasne napodobeniny.
každému chutí čosi iné, spokojne si sprav po svojom, možno by zase nechutila nám tvoja kombinácia :-)
pokiaľ ide o cibuľák, ten je pravý, má nevyčísliteľnú hodnotu, je to svadobný dar a navyše má aj cenu nádhernej spomienky na toho, kto mi ho daroval, ten sa veru vyznal a vedel, komu pravý cibuľák daroval
my zase v takýchto šalátoch určite citrónovú šťavu a nie ocot, ten už veľmi dávno do šalátov nepoužívam, len veľmi zriedka.
toto nepatrí pre Teba, ale pre tých čo.... , ale však je to tu :-)
citát: "niekedy sa ľudia snažia odhaliť, čo je na Vás zlé, pretože nedokážu zniesť to, čo je na Vás dobré...."
@ubka , ten citát je skvelý, ukladám si ho do KK, chlievik "veľké pravdy ":-) vďaka
dakujem ti za pochvalu receptu.
fotím stále svojim starým mobilom, je skutočne dobrý, len som s ním nevedela fotiť, ale našiel sa priateľ z varechy, ktorý je excelentným majstrom vo fotení a nie je mu ľúto svojho vzácneho času, ktorý mi venuje, trpezlivo ma učí, za čo som mu veľmi vdačná, dúfam, že si tieto riadky prečíta, lebo to je jeho zásluha :-)
nefotím so žiadnym zrkadlom a nemám žiadne extra osvetlenie, fotím s bleskom a s automatikou zatiaľ. tiež som si kúpila nový mobil asi pred mesiacom jeden z najmodernejších i - Phonov tej istej značky s oveľa vyšším rozlíšením, budem s ním fotiť , až sa naučím s týmto mobilom.
ty máš nádherné fotky, rada by som vedela fotiť ako fotíš ty, je mi veľmi ľúto, čo sa ti stalo s tvojim fotoaparátom, lebo fotky fotené s ním boli jednoducho bezkonkurenčné, ak môžeš, neváhaj investovať peniažky do dobrého fotoaparátu - prajem ti to zo srdca, lebo tvoje kuchárske umenie si to naozaj zaslúži!
dakujem za pochvalu, vážim si to od teba :-)
* @kukulienka71
prepáč mi chybu v nicu. dakujem
lebo na Slovensku sa predáva pod tým originálnym názvom, ako som napísala :-)
a nejedná sa o údenú surovú šunku ale o sušenú šunku.
pozri si toto:
en.wikipedia.org/wiki/Prosciutto...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> en.wikipedia.org/wiki/Prosciutto...
en.wikipedia.org/wiki/Prosciutto...
" target="_blank" rel="nofollow" class="linkavkomente"> en.wikipedia.org/wiki/Prosciutto...
aj ten môj šalát :-)
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a za 5*