Šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mali sme rýchlu, ale výbornú večeru z valeriánky poľnej, jablka, vajec varených na hniličku
a prosciutto crudo, zasýtila a veľmi chutila, pridávam recept. Postup- Valeriánku som umyla, nechala dobre odkvapkať na cedníku z vody.
- Umyla som jablká, zbavila som ich stopky a jadrovníka, pokrájala na štvrtinky a tie na plátky.
- Na rozohriatom slnečnicovom oleji som plátky jabĺk nechala skaramelizovať najprv na jednej strane,...
- ...potom na druhej strane a vybrala som ich na tanier, nechala úplne vychladnúť, zatiaľ som uvarila vajcia na hniličku, teda tak, aby bielok stuhol, žĺtok zostal čiastočne tekutý, olúpala som ich a ked vychladli pokrájala som ich na polovice.
- ..pripravila som citrónovú šťavu,..
- ...do misy som dala valeriánku, osolila som ju jemne, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a premiešala,...
- ...pridala som uvarené vajcia, skaramelizované jablká, znovu som opatrne premiešala všetko spolu,...
- ...nasledovalo prosciutto crudo stočené do ruličiek,...
- ...čerstvo mleté čierne korenie,...
- ...na záver som pridala olivový olej a citrónovú šťavu.
- Hotový šalát som podávala na večeru s čerstvo upečeným čerstvým domácim pečivom.
- záber zblízka, ide o veľmi chutný šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo, ktorý osvieži a zasýti, je rýchlo hotový, môže poslúžiť ako dobrá večera a výborné pohostenie pre návštevy, v lete aj ako ľahký obed, v malom množstve ako chutné predjedlo, skaramelizované jablká dodávajú vynikajúcu chuť, dobre padne k nemu pohár kvalitného vychladeného suchého bieleho vína, vyskúšajte, prajem Dobrú chuť.
|