Šalát z tortelín, sladkých zemiakov a tekvice s petržlenovým pestom

2010 - bez fotky2010, 15. apríla 2010
Šalát z tortelín, sladkých zemiakov a tekvice s petržlenovým pestom
Foto: 2010

Uz sa mi bude snivat o tekvici a sladkych zemiakoch ale zasoby uz skoncili. Takze z vecere tortelini pomene na salad s pecenou tekvicou sladkymi Zobraziť celý popisUz sa mi bude snivat o tekvici a sladkych zemiakoch ale zasoby uz skoncili. Takze z vecere tortelini pomene na salad s pecenou tekvicou sladkymi zemiakmi v petrzlenovom peste.

2 -3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

cca 200  g
cca 150  g
cca 150 g
3 ks
 hrst
2  lyzice
1  strucik
1 lyzica
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Zvysne uvarene torteliny zo vcerajsej vecere pomiesame s upecenymi sladkymi zemiakmi a upecenou tekvicou v trube.Primiesame na drobno nakrajane paradajky v oleji. Pripravime si nakrajanu petrzlenonu vnat , nakrajany strucik cesnaku a lyzicu parmezanu vlozime do mixeru posolime pokorenime a pridavame olivovy olej .Ked je pesto skoro hotove pridame lyzicu piniovych orieskov a rychlo premixujeme ale tak aby nam stale ostali male kusky orieskov.

  2. 2

    Polejeme pripavenu salatovu zmes petrzlenovym pestom poriadne premiesame posolime pokrenime podla chuti, ja mam rad aj s trochou citronovej stavy.A mame lahky obed .

Diskusia k receptu

2010
Poznamka,
Je dobry izbovej teploty ale aj prihriaty
marlen
vďaka za tekvicu, aj pesto sa mi páči. mne sa nechce toľko piect, takže aj duším, varím.
2010
marlen,
trochu menej chuti ale uvarit je tak isto dobre.No co das viac pesta.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia