Šalát z tortelín, sladkých zemiakov a tekvice s petržlenovým pestom

Autor receptu: 2010

Uz sa mi bude snivat o tekvici a sladkych zemiakoch ale zasoby uz skoncili. Takze z vecere tortelini pomene na salad s pecenou tekvicou sladkymi zemiakmi v petrzlenovom peste.

2 -3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zvysne uvarene torteliny zo vcerajsej vecere pomiesame s upecenymi sladkymi zemiakmi a upecenou tekvicou v trube.Primiesame na drobno nakrajane paradajky v oleji. Pripravime si nakrajanu petrzlenonu vnat , nakrajany strucik cesnaku a lyzicu parmezanu vlozime do mixeru posolime pokorenime a pridavame olivovy olej .Ked je pesto skoro hotove pridame lyzicu piniovych orieskov a rychlo premixujeme ale tak aby nam stale ostali male kusky orieskov.
  2. Polejeme pripavenu salatovu zmes petrzlenovym pestom poriadne premiesame posolime pokrenime podla chuti, ja mam rad aj s trochou citronovej stavy.A mame lahky obed .