Šalát z grilovanej zeleniny
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto
jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.
Postup
- Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
- Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
- Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
- Pridáme zcedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, korenie na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
- Pridáme Ajvar pikant, posypeme petžlenovou vňaťou, podľa chuti osolíme a okoreníme, dobre premiešame a ihneď podávame.