Šalát z grilovanej zeleniny

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a spolu s Ajvarom od Podravky bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom pod holým nebom.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Papriku, cuketu, baklažán a jarnú cibuľku poriadne umyjeme. Papriku nakrájame na väčšie kúsky, na cukete a baklažáne odrežeme konce a nakrájame ich na plátky hrubé asi 1 cm a cibuľku prekrojíme na polovicu.
  2. Všetku nakrájanú zeleninu dáme na dobre rozohriaty gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme, dokým zelenina nezmäkne.
  3. Zeleninu zložíme z ohňa, necháme ju trošku vychladnúť, potom ju nakrájame na menšie kúsky a dáme ju do misky s pokrievkou.
  4. Pridáme zcedené olivy, na väčšie kúsky podrvený tvaroh, korenie na šalát, pokvapkáme olivovým olejom a poriadne premiešame. Necháme postáť niekoľko minút.
  5. Pridáme Ajvar pikant, posypeme petžlenovou vňaťou, podľa chuti osolíme a okoreníme, dobre premiešame a ihneď podávame.