Šalát - Slnečnica (fotorecept)
Autor receptu: adkas
Ked som prvykrat uvidela tento salatik, bola to laska na prvy pohlad. Ten salatik nielenze
dobre vyzera, ale aj vyborne chuti. Urcite nim zabodujete u vasich stolovnikov a takto
upraveny salat je velmi peknou ozdobou akejkolvek slavnostnej tabule alebo si ho
mozete urobit lent tak, pre radost ako ja:)
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- kuracie prsia porezeme na mensie pasiky, posypeme gyros korenim a premiesame 2 PL oleja. Odlozime do chladnicky aspon na pol hodinu, maso sa moze marinovat aj dlhsie. Maso vylejeme na rozohriatu panvicu a orestujeme cca 10 minut. Odlozime bokom a nechame vychladnut.
- Medzitym si uvarime vajcia a mrkvu. Nechame vychladnut a ocistime od supky. Por nakrajeme na kruzky a zalejeme vriacou vodou. Asi po 10 minutach vodu zlejeme a nechame vychladnut. Pred pouzitim treba vodu z poru dokladne vytlacit.Ak pouzijete cibulu, postupujte rovnako, iba ju pokrajajte na drobne kocky. Sampionony zlejeme, pokrajame na mensie kusky. Kukuricu scedime.
- Ked mame vsetky suroviny pripravene, zaciname vrstvit salat. Ako prve ulozime do stredu taniera maso. Potrieme majonezou a pridavame vrstvy:
- dalsiu vrstvu tvori postruhana mrkva.
- opat potrieme majonezou a pridame sampinony
- po kazdej vrstve potierame majonezou, aby sa ta dalsia vrstva pekne spojila. S vrstvami sa robi dobre, pekne sa da tvarovat kruh. Takze po sampinonoch nasleduje por ( prip. cibula) . Opat potrieme malym mnozstvo majonezy a postruhame uvarene vajcia. Po vajciach dame opat vrstvu majonezy . prepacte, ale foto s vajickami sa niekde stratilo:)
- Poslednou vrstvou je kukurica. Po kukurici odporucam dat salat do chladnicky. Je dobre, ked postoji a chute sa prepoja.
- No a tesne pred podavanim ozdobime zelenou posekanou pazitkou ( petrzlenom) a pridame lupienky. Lupienky pridavame pred podavanim, pretoze ked postoja v salate, tak zmaknu. Uzite si to!
- lienky su urobene z koktejlovych paradajok a ciernych oliv