Šalát Pochúťka

Autor receptu: nonna

Tento môj recept pochádza z hodne dávnejšieho obdobia, preto k nemu nedokladám ilustračné foto. Je to šalát univerzálny, čo sa týka ročného obdobia. Môže sa spraviť jak z jarnej mladej zeleniny, tak v zime.

2
porcie
16 minút
príprava
45 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme, uvaríme v šupe, neošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Kaleráb pokrájame na malé kocky, pór na kolieska, aj vňať a prevaríme spolu v trochu osolenej vode asi 7 minút.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno, zeleninu zlejeme, pridáme k tomu zemiaky a všetko spolu opatrne zmiešame.
  4. Do majolenky primiešame sójovú omáčku, horčicu, koreniny, šťavu z citróna, trošku posolíme. Ak je potrebné, môžme trocha zriediť vývarom zo zeleniny.
  5. K zelenine pridáme ešte nastrúhaný syr, ochutenú majolenku a všetko spolu jemne premiešame.
  6. Necháme odstáť v chladničke aspoň 4 hodiny, ale kľudne aj 24-48 hodín. Čím dlhšie sa takto jednotlivé chute do seba preabsorbovávajú a ustalujú, tým je šalát lepší.