Šalát Babylónia

Autor receptu: nonna

Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som vynechala, cítila by som "chýbanie" niečoho. Keďže je tam spústa rôznej zeleniny a vždy by sa ešte dajaká našla na dohodenie, čo si aj sami, milí Varecháči, môžte uskutočniť podľa ľubovôle, inšpirovala som sa pre názov mestom Babylon. Samozrejme variácie a kombinácie v dochucovaní koreninami sú tiež nekonečné, takže si môžte prispôsobiť podľa individuálnych chúťok.

1
porcia
21 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno, opatrne posolíme. Rajčinu, papriku, kyslú uhorku a cesnak tiež na malé kúsky.
  2. Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky, ostatnú zeleninu pokrájame na malé kúsky.
  3. Zeleninu z bodu 2 dáme prevariť na 7 minút a zlejeme.
  4. K tejto uvarenej zelenine pridáme surovú a dobre spolu premiešame.
  5. ´Polejeme sójovou omáčkou, polievkovým korením a citrónovou šťavou.
  6. Okoreníáme ostatnými koreniami a opäť dobre premiešame.
  7. Môžme podávať ihneď alebo necháme odstáť v chladničke jeden až tri dni. / Ja osobne ho konzumujem až na siedmi deň/.