Šalát Babylónia
Autor receptu: nonna
Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som vynechala, cítila by som "chýbanie" niečoho. Keďže je tam spústa rôznej zeleniny a vždy by sa ešte dajaká našla na dohodenie, čo si aj sami, milí Varecháči, môžte uskutočniť podľa ľubovôle, inšpirovala som sa pre názov mestom Babylon. Samozrejme variácie a kombinácie v dochucovaní koreninami sú tiež nekonečné, takže si môžte prispôsobiť podľa individuálnych chúťok.
1 porcia |
21 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame nadrobno, opatrne posolíme. Rajčinu, papriku, kyslú uhorku a cesnak tiež na malé kúsky.
- Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky, ostatnú zeleninu pokrájame na malé kúsky.
- Zeleninu z bodu 2 dáme prevariť na 7 minút a zlejeme.
- K tejto uvarenej zelenine pridáme surovú a dobre spolu premiešame.
- ´Polejeme sójovou omáčkou, polievkovým korením a citrónovou šťavou.
- Okoreníáme ostatnými koreniami a opäť dobre premiešame.
- Môžme podávať ihneď alebo necháme odstáť v chladničke jeden až tri dni. / Ja osobne ho konzumujem až na siedmi deň/.