Šafranové guľky
Autor receptu: klaudi21
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky si dáme mleté mäso, 1 vajce, cesnak, ktorý nastrúhame, majoránku, soľ a všetko spolu zmiešame. Ak máme zmes ochutenú, vytvárame z nej malé guľky.
Pripravím si panvicu, na ktorej roztopíme maslo a masové guľky na prudšom ohni osmahneme zo všetkých strán. Ak chytia farbu, pridáme do panvice za pohárik vody a dusíme 20 min do zmäkknutia. Keď sú všetky guličky mäkké vyberieme ich z panvice na tanierik a z výpeku spravíme omáčku.
- Výpek z guliek dáme do varu, pridáme horčicu, šafrán. Mlieko s múkou zmiešame a zahustíme s tým omáčku. Omáčku povaríme 2 min, aby sa všetky ingrediencie zmiešali a podávame s prílohou- podľa ľubovoľného zvolenia. Ja som to dneska robila s varenými zemiakmi.
|