Foto: dorisa
Ryžový nákyp " ako robím ja" je vždy rovnakej chuti. Som takto zvyknutá ho robiť a rodina vie, že bude taký istý. Veľmi Zobraziť celý popisRyžový nákyp " ako robím ja" je vždy rovnakej chuti. Som takto zvyknutá ho robiť a rodina vie, že bude taký istý. Veľmi nám chutí teplý, čerstvý, alebo aj na druhý deň studený.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček, guľatozrnná |
|
125 g |
|
750 g, nastrúhané |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 PL, /nemusia byť/ |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na nákyp.
-
2
Uvaríme si ryžu najprv vo vode so štipkouu soli a potom ,keď je už napolovocu uvarená, doplníme mliekom a dovaríme. Osladíme 2PL cukru. Necháme vychladnúť.
-
3
Oddelíme si bielka od žĺkov z vajíčok. Z bielkov vyšlaháme sneh. Zo žĺtkov, 2PL cukru a masla( margarínu) vymiešame zmes. Pridáme vychladnutú ryžu v mlieku a nakoniec sneh. Zľahka premiešame.
-
4
Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme polovicu tejto zmesi. Na túto dáme nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom a hrozienkami.
-
5
Nakoniec prikryjeme zvýšnou ryžovou zmesou. Na vrch dáme kúsky masla a šup s ním do rúry.
-
6
Pečieme asi 45 minút, poda výšky nákypu pri 200 stupňoch(možeme aj zakryť). Po upečení vyberieme a možeme servírovať. Dobrú chuť.
-
7
Ja mám najradšej poliaty sirupom.
Diskusia k receptu