Ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ryžový nákyp " ako robím ja" je vždy rovnakej chuti. Som takto zvyknutá ho robiť a rodina vie, že bude taký istý. Veľmi nám chutí teplý, čerstvý, alebo aj na druhý deň studený.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na nákyp.
  2. Uvaríme si ryžu najprv vo vode so štipkouu soli a potom ,keď je už napolovocu uvarená, doplníme mliekom a dovaríme. Osladíme 2PL cukru. Necháme vychladnúť.
  3. Oddelíme si bielka od žĺkov z vajíčok. Z bielkov vyšlaháme sneh. Zo žĺtkov, 2PL cukru a masla( margarínu) vymiešame zmes. Pridáme vychladnutú ryžu v mlieku a nakoniec sneh. Zľahka premiešame.
  4. Do vymastenej zapekacej misy navrstvíme polovicu tejto zmesi. Na túto dáme nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom a hrozienkami.
  5. Nakoniec prikryjeme zvýšnou ryžovou zmesou. Na vrch dáme kúsky masla a šup s ním do rúry.
  6. Pečieme asi 45 minút, poda výšky nákypu pri 200 stupňoch(možeme aj zakryť). Po upečení vyberieme a možeme servírovať. Dobrú chuť.
  7. Ja mám najradšej poliaty sirupom.