Ryžovo-tuniakový šalát

Autor receptu: lucek82

Tento šalát u nás nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave. Verím, že vám bude chutiť.

45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 2 hrnčeky suchej ryže premyjeme a zalejeme 2,5 hrnčekom vriacej vody. Necháme dusiť na malom ohni asi 10 min. ak je už voda vyvretá ryžu odstavíme a necháme ešte zo 10 min. odstáť pod pokrievkou. Vtedy je ryža krásne sypká a nelepí sa. (musím poznamenať, že takto to robím z Basmati ryžou) Ryžu potom necháme vychladnúť.
  2. Cibuľu pokrájame na drobné kocky, vymiešame v miske s tuniakom, pridáme na kocky pokrájané paradajky. Osolíme, okoreníme a pridáme šťavu z jedného citróna. (soľ pridáme podľa chuti, a tiež citrónovú šťavu dodáme podľa chuti)
  3. Do cibuľovo tuniakovo paradajkového základu pomaly vmiešame vychladnutú ryžu a majonézu (ja dávam jedno sklíčko môžme použiť aj jogurt). Nakoniec dodáme na tvrdo uvarené, pokrájané na kocky vajíčka.