Ryžové placky s bylinkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom zo zeleninového bujónu, uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmažíme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži.
  2. Pridáme vajcia, 4 PL najemno strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame. Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatista.
  3. Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom.