Ryžové placky s bylinkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom zo zeleninového bujónu, uvaríme
domäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmažíme na rozpustenom
masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži.
- Pridáme vajcia, 4 PL najemno strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame. Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatista.
- Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom.
|