Ryžová paprika (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika, ale od tej našej klasickej slovenskej má na míle ďaleko, tak som nechcela zavádzat, výstižnejší názov ma nenapadá:-) a chutila aj doma, pravdaže s kúskom pečeného kuraťa.

4
porcie
20 min minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ruru vyhrejeme na 180 C(plyn stupen 4). Papriky rozrezeme po dlzke na polovicu,odstranime jadierka a zilky..Ryzu dame do vriacej vody a varime 12 min.Zlejeme a prelozime do cistej nadoby.
  2. V panvici rozohrejeme olej,pridame cibulu a osmahneme do zlatista.Pridame este cesnak a minutku dusime.Do nadoby s ryzou primiesame orestovanu cibuklu s cesnakom,pokrajanu paradajku,nastruhany syr,bazalku,petrzlenovu vnat.Buhuzial sa mi nepodarilo kupit dnes cerstve bylinky,dala som susene.Posolime,prikorenime.
  3. Zmesou naplnime polovice paprik a ulozime ich na plech.Posypeme ementalom.Dame do rury zapiect na 30 min, alebo kym paprika nezmakne.
  4. ....hotovo:-)