Ryža na egyptský spôsob

Autor receptu: janaalizibolenova

Táto ryža chutí trošku inak ako klasická, čo je spôsobene cestovinou, ktorú do ryže pridávame. Úprimne, už len samotná ryža mi nechutí, dokonca aj na Slovensku, doma, si varím len túto.

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody.
  2. Do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja.
  3. Keď sa maslo roztopí, pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov - neuvarených.
  4. Tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda.
  5. Pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame. Pridáme soľ.
  6. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku. Po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame.
  7. Po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová.