Rýchly piškótový korpus

Rýchly piškótový korpus
Foto: marcy
marcyMarcy, recept pridal: 23. januára 2012 16:35Ďalšie jeho recepty

pre mňa najpriateľnejšia verzia,kým sa mi vyhreje rúra mám cesto hotové,čiže bleskovka :))

Suroviny

12
porcií
15
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia šľaháme s práš.cukrom a vanil.cukrom dopenista,postupne pridávame horúcu vodu a šľaháme,kým pena nezhustne.potom pridáme hl.múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame olej .Ja som do jednej torty pridala 100 g múky a 40 g mletých mandlí.Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme na 180 st. skúšame špáratkom .

2

po vychladnutí pracujeme ľubovoľným plnením.....domáci džem,či lekvárik nesmie chýbať:)
Rýchly piškótový korpus - obrázok 2

3

torta skončila nedokončená,lebo takto si to prial partner, bola z 8 vajec ( 2 x korpus )Jedna plnka bola orechová varená,druhá salková a vrchná čokoláda ( horká + pár lyžíc plnotučného mlieka+ orech masla nad parou vyšľahané )
Rýchly piškótový korpus - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 9/2015: Sladkosti od prababičky Sladkosti od prababičky
Časopis Varecha v piatok 27. februára v denníku Pravda.


TOPlist