Rýchly piškótový korpus

marcyMarcy, 107 ročná žena, spod Tatier, 23. januára 2012 16:35
Ďalšie jej recepty »

Rýchly piškótový korpusFoto: marcy

pre mňa najpriateľnejšia verzia,kým sa mi vyhreje rúra mám cesto hotové,čiže bleskovka :))

12
porcií
15 min
príprava
35 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
120  g
140  g
3  PL horúca
3 PL
1/2 ks
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Celé vajcia šľaháme s práš.cukrom a vanil.cukrom dopenista,postupne pridávame horúcu vodu a šľaháme,kým pena nezhustne.potom pridáme hl.múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame olej .Ja som do jednej torty pridala 100 g múky a 40 g mletých mandlí.Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme na 180 st. skúšame špáratkom .

  2. 2

    po vychladnutí pracujeme ľubovoľným plnením.....domáci džem,či lekvárik nesmie chýbať:)

    Rýchly piškótový korpus - obrázok 2
  3. 3

    torta skončila nedokončená,lebo takto si to prial partner, bola z 8 vajec ( 2 x korpus )Jedna plnka bola orechová varená,druhá salková a vrchná čokoláda ( horká + pár lyžíc plnotučného mlieka+ orech masla nad parou vyšľahané )

    Rýchly piškótový korpus - obrázok 3
Ohodnoť recept
Recept je zaradený do tagov:
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist