Rýchly piškótový korpus

Rýchly piškótový korpus
Foto: marcy
marcyMarcy, 52 ročná žena, spod Tatier, recept pridala: 23. januára 2012 16:35Ďalšie jej recepty

pre mňa najpriateľnejšia verzia,kým sa mi vyhreje rúra mám cesto hotové,čiže bleskovka :))

Suroviny

12
porcií
15
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Celé vajcia šľaháme s práš.cukrom a vanil.cukrom dopenista,postupne pridávame horúcu vodu a šľaháme,kým pena nezhustne.potom pridáme hl.múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame olej .Ja som do jednej torty pridala 100 g múky a 40 g mletých mandlí.Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme na 180 st. skúšame špáratkom .

2

po vychladnutí pracujeme ľubovoľným plnením.....domáci džem,či lekvárik nesmie chýbať:)
Rýchly piškótový korpus - obrázok 2

3

torta skončila nedokončená,lebo takto si to prial partner, bola z 8 vajec ( 2 x korpus )Jedna plnka bola orechová varená,druhá salková a vrchná čokoláda ( horká + pár lyžíc plnotučného mlieka+ orech masla nad parou vyšľahané )
Rýchly piškótový korpus - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist