Rýchly piškótový korpus
Autor receptu: marcy
pre mňa najpriateľnejšia verzia,kým sa mi vyhreje rúra mám cesto hotové,čiže bleskovka :))
12 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia šľaháme s práš.cukrom a vanil.cukrom dopenista,postupne pridávame horúcu vodu a šľaháme,kým pena nezhustne.potom pridáme hl.múku s práškom do pečiva a zľahka vmiešame olej .Ja som do jednej torty pridala 100 g múky a 40 g mletých mandlí.Vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme na 180 st. skúšame špáratkom .
- po vychladnutí pracujeme ľubovoľným plnením.....domáci džem,či lekvárik nesmie chýbať:)
- torta skončila nedokončená,lebo takto si to prial partner, bola z 8 vajec ( 2 x korpus )Jedna plnka bola orechová varená,druhá salková a vrchná čokoláda ( horká + pár lyžíc plnotučného mlieka+ orech masla nad parou vyšľahané )