Rýchly mäkký jablkový koláčik

bambulka368 - fotkabambulka368, 10. marca 2012

Tento koláč som pripravila dnes, veľa sme toho v chladničke nemali, tak som skombinovala, čo chladnička dala :)

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6
6 lyžíc
8 lyžíc
1
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky som si oddelila od žĺtkov. Vyšľahala som si tuhý sneh a pridala 2 lyžice cukru. Žĺtky som si tiež vyšľahala v druhej nádobe spolu so 4 lyžicami cukru a trochou studenej vody. Keď som to už mala všetko krásne našľahané, priliala som žĺtka k bielkom a zmiešala.

  2. 2

    Hladkú múku som si zmiešala s práškom do pečiva, a preosiala do bielkovo-žĺtkového cesta. Opäť som premiešala, aby sa mi cesto krásne prevzdušnilo.

  3. 3

    Jablká som si nastrúhala, zmiešala so škoricovým cukrom a pridala do nadýchaného cesta. Cesto som naliala na vymastený a múkou vysypaný plech a piekla, kým vrch koláčiku nebol krásne zlato-hnedý (cca 20 minút).

  4. 4

    Po upečení som ho ešte horúci natrela jahodovým džemom a postrúhanou horkou čokoládou. Tento koláčik síce nie je vysoký (teda aspoň mne sa taký nepodaril, možno to bude el. rúrou), ale zato veľmi mäkký a chutný. Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!

Diskusia k receptu

3sandra3
mňam,,, musí byť výborný.... vyskúšam na tento spôsob
evanaaa
Pekne si ho spravila, a je aj dobrý, určite. Možno si mala veľký plech, lebo zo 6 vajec by bol v menšom určite vysoký, ale to asi nevadí a chuť nemení. Piškótové cestá sú dobré a v tomto sú už aj jabĺčka.
bambulka368
Jooj, ďakujem za komentáriky :) Môj prvý koláčik vložený sem na varechu... čakala som nejakú kritiku :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia