Rýchly koláčik

maya2912 - fotkamaya2912, 1. mája 2016
Rýchly koláčik
Foto: maya2912

Dnes som mala neuveriteľnú chuť niečo upiecť, ale po raňajkách mi ostalo iba jedno vajíčko. Tak som hútala hútala a toto som vyhútala. Ešte Zobraziť celý popisDnes som mala neuveriteľnú chuť niečo upiecť, ale po raňajkách mi ostalo iba jedno vajíčko. Tak som hútala hútala a toto som vyhútala. Ešte chcem upozorniť, že ja pečiem v malom, to si určite aj všimnete podľa gramáže surovín, takže za normálnych okolností odporúčam dávku minimálne zdvojnásobiť.

10
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
100 g
50 g
1/2 ČL
1 PL
75 g
3 PL
Voliteľné suroviny:
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V jednej miske zmiešame sypké suroviny - múku, cukor, sódu bicarbónu a pomleté vlašské orechy - a pridáme všetky voliteľné suroviny podľa chuti. V druhej miske rozmiešame vajíčko s mliekom, pridáme k nemu roztopené maslo a premiešame a prilejeme do cesta. Cesto ešte poriadne premiešame vareškou a môžeme vyliať do formy. Ja som použila formu na biskupský chlebík. Hotový koláčik som nakrájala na 10 kúskov.

    Rýchly koláčik - obrázok 1

Diskusia k receptu

jack
Nóó,dobre si vyhútala.Dobrý koláčik.
neposed
k raňajšej kávičke ako stvorený. Mám rada takéto koláčiky.
staja
Môže byť dobrý a šikovný, ale to spomínané vajíčko chýba v rozpise, bolo by ho treba doplniť.
popoluska340
Receptik sa mi paci,sama som bezlepkarka,a manzel nic sladkeho nejedava,on jedine cokoladku,klobasku,a maaaso to je jeho.Ja by som si aj dala nieco sladke,A presne takyto receptik sa mi veeelmi hodi.Uz aj ukladam do KK.
babidka
Milujem taketo jednoduche recepty . A konecne nemusim prepocitavat gramaz aby som upiekla iba taky maly kolacik aky dokazeme zjest :-)
drajan
to by vari šlo aj v mafinkovej forme upiecť....(?)