Rýchly koláč

Rýchly koláč
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 19. augusta 2012 12:07Ďalšie jeho recepty

Ak sa vám ohlási návšteva, tento koláčik isto nesklame ( a stíhate ho aj pri upratovaní .o))

Suroviny

15
porcií
10
minút
príprava
45
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Smotany a vajíčka vyklopíme do misy, rozmixujeme.

2

Pridáme suché ingredienciemúku, cukor, prdopec, sódu a všetko zmixujeme na kompaktnú hmotu.

3

Ak máme, pridáme za hrsť sušeného ovocia ( ja som mala mix, ale dajte co máte pokojne hrozienka, či oriešky, alebo aj nič) už len varechou premiešame a vylejeme do formy na pečenie. Tú si vymastíme olejom a vysypeme múkou ( ja som mala strúhaný kokos) Povrch koláča zasypeme grankom.
Rýchly koláč - obrázok 3

4

Dáme piecť do predhriatej trúby na 175°, cca 45 minút. Či je koláč hotový skúsime špáratkom. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame s kompótovým ovocím. Miesto prášku do pečiva, môžete použiť kypriaci prášok do perníka, po vychladnutí koláč vodorovne prekrojiť, natrieť lekvárom.
Rýchly koláč - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 19. augusta 2012 o 14:48
    vyzerá super.-)


  • marylan, 19. augusta 2012 o 18:08
    mám rada takéto koláče, čo dom dal a výsledok je famózny.


  • hanee, 19. augusta 2012 o 20:45
    presne tak, bola to taka z nudze cnost, proste co bolo aktualne v ladnicke a viem, ze keby som si dala namahu a robila ho presne na gramaz z nejakeho receptu, tak by sa mi taky pekny, napufkany nikdy nepodaril .o)


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 09:21
    takýchto koláčikov nie je nikdy dosť


  • zdezda, 20. augusta 2012 o 10:38
    výborný, naozaj rýchly koláčik, vhodný aj na plnenie, lebo je vysoký a dá sa prerezať:-) tiež robievam podobný s acidofilným mliekom, dokonca bez vajec


  • horalka66, 20. augusta 2012 o 11:44
    určite je šťavnatý-mňam :-)


  • zuzana3588, 23. septembra 2012 o 15:48
    super koláčik, urobila som ho do muffinovej formy a krásne narástol:)


  • bobina, 2. augusta 2013 o 10:38
    Prave ho peciem,dufam ze bude taky dobry ako pisete dakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist