Rýchly koláč

Rýchly koláč
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 19. augusta 2012 12:07Ďalšie jeho recepty

Ak sa vám ohlási návšteva, tento koláčik isto nesklame ( a stíhate ho aj pri upratovaní .o))

Suroviny

15
porcií
10
minút
príprava
45
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Smotany a vajíčka vyklopíme do misy, rozmixujeme.

2

Pridáme suché ingredienciemúku, cukor, prdopec, sódu a všetko zmixujeme na kompaktnú hmotu.

3

Ak máme, pridáme za hrsť sušeného ovocia ( ja som mala mix, ale dajte co máte pokojne hrozienka, či oriešky, alebo aj nič) už len varechou premiešame a vylejeme do formy na pečenie. Tú si vymastíme olejom a vysypeme múkou ( ja som mala strúhaný kokos) Povrch koláča zasypeme grankom.
Rýchly koláč - obrázok 3

4

Dáme piecť do predhriatej trúby na 175°, cca 45 minút. Či je koláč hotový skúsime špáratkom. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame s kompótovým ovocím. Miesto prášku do pečiva, môžete použiť kypriaci prášok do perníka, po vychladnutí koláč vodorovne prekrojiť, natrieť lekvárom.
Rýchly koláč - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 19. augusta 2012 o 14:48
    vyzerá super.-)


  • marylan, 19. augusta 2012 o 18:08
    mám rada takéto koláče, čo dom dal a výsledok je famózny.


  • hanee, 19. augusta 2012 o 20:45
    presne tak, bola to taka z nudze cnost, proste co bolo aktualne v ladnicke a viem, ze keby som si dala namahu a robila ho presne na gramaz z nejakeho receptu, tak by sa mi taky pekny, napufkany nikdy nepodaril .o)


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 09:21
    takýchto koláčikov nie je nikdy dosť


  • zdezda, 20. augusta 2012 o 10:38
    výborný, naozaj rýchly koláčik, vhodný aj na plnenie, lebo je vysoký a dá sa prerezať:-) tiež robievam podobný s acidofilným mliekom, dokonca bez vajec


  • horalka66, 20. augusta 2012 o 11:44
    určite je šťavnatý-mňam :-)


  • zuzana3588, 23. septembra 2012 o 15:48
    super koláčik, urobila som ho do muffinovej formy a krásne narástol:)


  • bobina, 2. augusta 2013 o 10:38
    Prave ho peciem,dufam ze bude taky dobry ako pisete dakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist