Rýchly koláč

Rýchly koláč
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 19. augusta 2012 12:07Ďalšie jeho recepty

Ak sa vám ohlási návšteva, tento koláčik isto nesklame ( a stíhate ho aj pri upratovaní .o))

Suroviny

15
porcií
10
minút
príprava
45
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

Smotany a vajíčka vyklopíme do misy, rozmixujeme.

Pridáme suché ingredienciemúku, cukor, prdopec, sódu a všetko zmixujeme na kompaktnú hmotu.

Ak máme, pridáme za hrsť sušeného ovocia ( ja som mala mix, ale dajte co máte pokojne hrozienka, či oriešky, alebo aj nič) už len varechou premiešame a vylejeme do formy na pečenie. Tú si vymastíme olejom a vysypeme múkou ( ja som mala strúhaný kokos) Povrch koláča zasypeme grankom.
Rýchly koláč - obrázok 3

Dáme piecť do predhriatej trúby na 175°, cca 45 minút. Či je koláč hotový skúsime špáratkom. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame s kompótovým ovocím. Miesto prášku do pečiva, môžete použiť kypriaci prášok do perníka, po vychladnutí koláč vodorovne prekrojiť, natrieť lekvárom.
Rýchly koláč - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • izabella929, 19. augusta 2012 o 14:48
    vyzerá super.-)


  • marylan, 19. augusta 2012 o 18:08
    mám rada takéto koláče, čo dom dal a výsledok je famózny.


  • hanee, 19. augusta 2012 o 20:45
    presne tak, bola to taka z nudze cnost, proste co bolo aktualne v ladnicke a viem, ze keby som si dala namahu a robila ho presne na gramaz z nejakeho receptu, tak by sa mi taky pekny, napufkany nikdy nepodaril .o)


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 09:21
    takýchto koláčikov nie je nikdy dosť


  • zdezda, 20. augusta 2012 o 10:38
    výborný, naozaj rýchly koláčik, vhodný aj na plnenie, lebo je vysoký a dá sa prerezať:-) tiež robievam podobný s acidofilným mliekom, dokonca bez vajec


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • horalka66, 20. augusta 2012 o 11:44
    určite je šťavnatý-mňam :-)


  • zuzana3588, 23. septembra 2012 o 15:48
    super koláčik, urobila som ho do muffinovej formy a krásne narástol:)


  • bobina, 2. augusta 2013 o 10:38
    Prave ho peciem,dufam ze bude taky dobry ako pisete dakujem.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist