Rýchly koláč

Rýchly koláč
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 19. augusta 2012 12:07Ďalšie jeho recepty

Ak sa vám ohlási návšteva, tento koláčik isto nesklame ( a stíhate ho aj pri upratovaní .o))

Suroviny

15
porcií
10
minút
príprava
45
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Smotany a vajíčka vyklopíme do misy, rozmixujeme.

2

Pridáme suché ingredienciemúku, cukor, prdopec, sódu a všetko zmixujeme na kompaktnú hmotu.

3

Ak máme, pridáme za hrsť sušeného ovocia ( ja som mala mix, ale dajte co máte pokojne hrozienka, či oriešky, alebo aj nič) už len varechou premiešame a vylejeme do formy na pečenie. Tú si vymastíme olejom a vysypeme múkou ( ja som mala strúhaný kokos) Povrch koláča zasypeme grankom.
Rýchly koláč - obrázok 3

4

Dáme piecť do predhriatej trúby na 175°, cca 45 minút. Či je koláč hotový skúsime špáratkom. Po dopečení vyberieme a necháme vychladnúť. Podávame s kompótovým ovocím. Miesto prášku do pečiva, môžete použiť kypriaci prášok do perníka, po vychladnutí koláč vodorovne prekrojiť, natrieť lekvárom.
Rýchly koláč - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 19. augusta 2012 o 14:48
    vyzerá super.-)


  • marylan, 19. augusta 2012 o 18:08
    mám rada takéto koláče, čo dom dal a výsledok je famózny.


  • hanee, 19. augusta 2012 o 20:45
    presne tak, bola to taka z nudze cnost, proste co bolo aktualne v ladnicke a viem, ze keby som si dala namahu a robila ho presne na gramaz z nejakeho receptu, tak by sa mi taky pekny, napufkany nikdy nepodaril .o)


  • medovnicek, 20. augusta 2012 o 09:21
    takýchto koláčikov nie je nikdy dosť


  • zdezda, 20. augusta 2012 o 10:38
    výborný, naozaj rýchly koláčik, vhodný aj na plnenie, lebo je vysoký a dá sa prerezať:-) tiež robievam podobný s acidofilným mliekom, dokonca bez vajec


  • horalka66, 20. augusta 2012 o 11:44
    určite je šťavnatý-mňam :-)


  • zuzana3588, 23. septembra 2012 o 15:48
    super koláčik, urobila som ho do muffinovej formy a krásne narástol:)


  • bobina, 2. augusta 2013 o 10:38
    Prave ho peciem,dufam ze bude taky dobry ako pisete dakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist