Foto: babkamt
Inšpirovala som sa týmto receptom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222 Ja som si pomer surovín trochu zmenila podľa seba. Je to dobrá a rýchla večera alebo obed. Vyskúšajte. Zobraziť celý popisInšpirovala som sa týmto receptom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222 Ja som si pomer surovín trochu zmenila podľa seba. Je to dobrá a rýchla večera alebo obed. Vyskúšajte. Syr pri pečení nevyteká.
Postup
-
1
Nastrúhala som 250 g syr Eidam.
-
2
Pridala som k nemu 2 vajíčka.
-
3
Dva staršie rožky som nakrájala, pofŕkala som vodou ako do fašírky z mäsa. Autorka píše na 100 g syra 1 rohlík a 1 vajce. Ja som pomer nedodržala, aj tak to bolo dobré.
-
4
Očistila som pár zemiakov a dala ich variť.
-
5
K mase som pridala 150 g nakrájanej šunkovej salámy a trošku soli.
-
6
Sformovala som fašírky, obalila som ich v strúhanke.
-
7
Na oleji som ich do zlatista opiekla.
-
8
Upečené som kládla na papierové servítky, aby odsali prebytočný tuk. Podávala som ich so zemiakmi a tatárskou omáčkou.
-
9
Takto vyzerá v reze.
perfektná večera, aj u nás obľúbená.
krásne foto :-)
*****
robievam veľmi podobne:
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazany-syr-bez-obalovania-fo...
mám len jej recept, a videla som oslovenie, ktoré píše @babkamt.
to si vyprosím od teba!
úžasné fotky.
dávam ti *****
inak dakujem.
@minacela je tu naozaj občas až príliš veľká sranda, je to smiech cez slzy.
@martamm nemáš čo pokaziť, určite sa ti pdarí.
ale vážne:
@babkamt
ja som urobila si dnes na obed..bola som sama doma-bez šunky-nebola v chladničke..je to jedlé..
neobaľovala som-rovno lyžicou kôpky do horúceho tuku..fajn..
@radost nepripaľovalo sa ti to, keď si vysmážala bez obaľovania? Nevadí, že si nepridala salámu.
3sandra3 ďakujem za nahliadnutia a komentár.
nepripaľovalo-na horúci tuk lyžicou kopček-pritlačila som troška vidličkou-tak sa troška sploštil..bezprácne..
@radost dobre si to vymyslela:-)
páčia si mi tvoje recepty, sú veľmi pekné.
Pekný večer :)
a sú tu aj iné. Toľko k tej zábave.
@jozka2 ja som človek mierumilovný, nerada ženiem veci do extrému. Nechcem pod receptom búrlivé diskusie. Som rada, že si recept otvorila. Ďakujem za komentár.
Prepáč @babkamt , ak som sa Ťa dotkol tým, že tento recept nepovažujem za "rýchlovku".
Ale nechajme túto jalovu debatu tak, ty si rýchlosť predstavuješ asi inač, ako ja.
@babkamt : Prosím, všímaj si lepšie, na koho reaguješ. Príspevky písalo @kakavo , nie ja. S týmto nickom nemám vôbec nič spoločné. Recept je v pohode, stará dobrá klasika.
PRÍPRAVA a príprava ako taká je skutočne rýchla.
samotná príprava netrvá viac ako 15 minút, a počíta sa príprava ž do 30 minút.
@milanblaho1 som rada, že som ti spríjemnila popoludnie:-) Škoda, že Krasomil už nechodí na Varechu.
A @babkamt , aj mne sa páči tvoj recept, dá sa upraviť podľa možnosti a chuti, ukladám si do KK a nedaj sa oklamať, stále si komunikovala s jednou osobou :)))
@evanaaa : Keby ktokoľvek chcel, založí si nick @evanaaa a (čiže veľmi podobný, len s jedným „a“ navyše), použije CTRL+C, CTRL+V, skopíruje tvoje informácie vrátane veku, stiahne si tvoju profilovku na disk a nahrá ju do svojho profilu a veselo mätie ostatných. Nič mu v tom nebráni, zvládla by si to aj ty. Opäť si sa raz predviedla a vyjadrovala k niečomu, o čom nemáš ani páru.
Áno, je to hotová groteska a jej hlavnou hviezdou si ty, milá @evanaaa . Kým niektorí kuchári (ako @babkamt ) by si vyslúžili nomináciu na Oscara, ty leda tak na Zlatú malinu. :D
Mimochodom, @kakavo = @leomax alebo @k599 či im podobne nudiaci sa „páni“.
Je to len ukážka zneužitia nicku pre osobné výhody na vareche :-) Ak chce byť niekto stredobodom pozornosti, anonymne urážať ostatných, využije túto možnosť. Deje sa to tu dnes a denne.
Preto vôbec netušíte, komu odpisujete a s kým komunikujete.
@evelinaf6 som rada, že recept vyskúšaš.
Kto sa tu má vyznať? Už naozaj človek nevie s kým komunikuje. Úplne znechutia ľudí, čo sem chodia kvôli receptom a nie za pofidérnou zábavou podaktorých ľudí. Niektorí sú ako chameleóni.
ono s tými rýchlymi receptami je to tak - pre mňa je rýchly recept vtedy ak strávim cca 30 minút v kuchyni aj s umytím riadu a uprataním kuchyne a takých receptov je málo... komu sa nepáči nech si spraví mastný chlieb s cibuľou, ale to mu aj tak zaberie minimálne 15 minút roboty, nakrájať a natrieť chlieb, očistiť a nakrájať cibuľu a samozrejme po sebe aj upratať :-) všetko chce svoj čas...
ja napr. robím aj takto:
varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-syr-a-smotanove-zemiak...
@cemer som rada, že si recept vyskúšal.