Rýchla večera zo syra fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 19. februára 2015
Rýchla večera zo syra (fotorecept)
Foto: babkamt

Inšpirovala som sa týmto receptom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222 Ja som si pomer surovín trochu zmenila podľa seba. Je to dobrá a rýchla večera alebo obed. Vyskúšajte. Zobraziť celý popisInšpirovala som sa týmto receptom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222 Ja som si pomer surovín trochu zmenila podľa seba. Je to dobrá a rýchla večera alebo obed. Vyskúšajte. Syr pri pečení nevyteká.

Suroviny

250 g
2 ks
2 ks
 na obaľovanie
 na vysmážanie
600 g




Postup

  1. 1

    Nastrúhala som 250 g syr Eidam.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som k nemu 2 vajíčka.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dva staršie rožky som nakrájala, pofŕkala som vodou ako do fašírky z mäsa. Autorka píše na 100 g syra 1 rohlík a 1 vajce. Ja som pomer nedodržala, aj tak to bolo dobré.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistila som pár zemiakov a dala ich variť.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K mase som pridala 150 g nakrájanej šunkovej salámy a trošku soli.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sformovala som fašírky, obalila som ich v strúhanke.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na oleji som ich do zlatista opiekla.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené som kládla na papierové servítky, aby odsali prebytočný tuk. Podávala som ich so zemiakmi a tatárskou omáčkou.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto vyzerá v reze.

    Rýchla večera zo syra (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

motyka
Ako rýchle jedlo - super. Ocenia najmä pracujúce ženy a tie, ktoré občas potrebujú "rýchlovky ". Určite vyskúšam v dohľadnom čase. Pre mňa inšpirácia. Díky.
kakavo
Takže nie len @pusta , @pusta 1, @popolv ár a neviem koľko ďalších nickov, teraz si priznala aj ,@fifipierko21. Máš ohromnú zábavu ,@pusta . Môžeš si debatovať sama so sebou, ale hlavne si pridávať srdiečka atď. DDDD
kakavo
@pusta , netáraj. Je to tvoj štýl oslovenia autorky- @babkamt- milá Mirka, tvoj štýl písania, úpravy, štýlu atď.... Že ty nie si fifipierko, to môžeš presviedčať take naivky, ako je @dara2112 , ak ovšem, aj to nie si ty.
pusta1
Milá@babkamt , syrové večere máme radi, recept poznám, je výborný, robievam aj ja
úžasné fotky.
dávam ti *****
jujoska
darmo sa rozculujes @dara2112 aj tak ma @kakavo pravdu. Ona sa totiz prihlasuje pod roznymi nickmi aby si lajkla svoje recepty a komentare a niekedy sa pomyli a tym sa prezradi. Pod Fifipierkom uz raz odhalena bola. Veru mozno aj ty si Pusta, ktohovie ;D
martamm
@Babkamt , pre mňa výborný recept, ktorý obohatí náš jedálny lístok, som zvedavá, ako sa mi vydarí :)
1x pusta1
babkamt
@svedka s nikým, kto má meno @fifipireko21 som si nepotykala. Ten /tá/ osoba je tu zaregistrovaná krátko. Neviem ani, či je to muž, alebo žena. Občas sa tu zjavia rôzni ľudia ako duchovia.
@minacela je tu naozaj občas až príliš veľká sranda, je to smiech cez slzy.
@martamm nemáš čo pokaziť, určite sa ti pdarí.
radost
joj..ale je tu veselo..pridať sa mi zachcelo..:-)
ale vážne:
@babkamt
ja som urobila si dnes na obed..bola som sama doma-bez šunky-nebola v chladničke..je to jedlé..
neobaľovala som-rovno lyžicou kôpky do horúceho tuku..fajn..
babkamt
@elixir seriál v televízii má aj svoj koniec.......
@radost nepripaľovalo sa ti to, keď si vysmážala bez obaľovania? Nevadí, že si nepridala salámu.
3sandra3 ďakujem za nahliadnutia a komentár.
1x safran
radost
milá @babkamt
nepripaľovalo-na horúci tuk lyžicou kopček-pritlačila som troška vidličkou-tak sa troška sploštil..bezprácne..
milanblaho1
babkant vynikajuci recept, ja vyprazany syr v hocijakej podobe mozem vzdy, ukladam do KK a naozaj je tu fajn zabava, niekedy tie komentare su lepsie ako turecke telenovely v telke.
jozka2
Tvoj recept sa mi velmi paci,krasne sa ti vyprazil ten syr,zaiste vyskusam,ale pod tvojim receptom je velmi veselo,no co ,aspon sa mozme zasmiat,nemusime sa stale hadat.Davam 5*.
babkamt
@milanblaho1 dlho sme nemali na stole vysmážaný syr. Už som naňho dostala chuť. A k tej zábave na Vareche. Aj dobrý vtip ťa prestane baviť, keď ho počúvaš od rána do večera. Áno bývalo tu veselo. Boli tu vtipne a s humorom pridávané recepty viď  varecha.pravda.sk/profil/krasomil/recepty/...
a sú tu aj iné. Toľko k tej zábave.
@jozka2 ja som človek mierumilovný, nerada ženiem veci do extrému. Nechcem pod receptom búrlivé diskusie. Som rada, že si recept otvorila. Ďakujem za komentár.
motyka
nerada sa zapájam do takýchto diskusií, ako sa uberá táto. Poznám aj lepšie zábavy. Rada by som ale bola @kakavo , keby si ty pridal svoju rýchlovku. Možno sa od teba mnohé priučíme.
kakavo
@motyka a @babkamt , nerád sa zapájam do diskusie práve s Vami, ale podľa mňa tento recept je na hony vzdialený od "rýchlovky". Proti receptu, ako takému, nemám absolútne nič. Páči sa mi, neraz som také veci pripravoval, aj keď s menšími obmenami. Ale nebudem tu predsa pridávať recept, ak použijem miesto napr. rožkov žemle. Nebudem tu predsa pridávať recept, ako Ty @motyka na nejaký šalát, keď podobných sú tu stovky. Keď ja sám niečo vytvorím,na čo budem hrdý, potom to tu zverejním Zatiaľ som veľmi spokojný s tým, čo si vyhľadám tu a s menšími zmenami si to pripravím. A zdá sa mi nanajvýš smiešné a detinské, aby som ten recept, keď ho trochu pozmením, pridával sem, ako môj.
Prepáč @babkamt , ak som sa Ťa dotkol tým, že tento recept nepovažujem za "rýchlovku".
babkamt
@kakao je to tvoj názor. Beriem na vedomie, že ty tento recept za rýchlovku nepovažuješ. Pridaj, prosím, svoj recept, ktorý ty považuješ za "rýchlovku". Pekný slnečný deň ti prajem.
1x rela
kakavo
@babkamt , ty si tvrď čo sa tebe páči. Podľa mňa nastrúhať syr, rožky pofŕkať, pokrájať, pridať ostatné bla bla bla..,vytvarovať fašírky, obaliť v strúhanke, vysmažiť, očisiť zemiaky a uvariť.....to nemôže byť rýhlovka. Alebo môže, ak rýchlovka sú aj vypražané bravčové rezne, lebo tam sa mi príprava zdá rýchlejšia.
Ale nechajme túto jalovu debatu tak, ty si rýchlosť predstavuješ asi inač, ako ja.
kakao
Reagujem na dnešný komentár od @babkamt z 13:06:

@babkamt : Prosím, všímaj si lepšie, na koho reaguješ. Príspevky písalo @kakavo , nie ja. S týmto nickom nemám vôbec nič spoločné. Recept je v pohode, stará dobrá klasika.
pusta1
ja si myslím, že jedlo je zaradené správne, lebo v tagoch je napísané
PRÍPRAVA a príprava ako taká je skutočne rýchla.
samotná príprava netrvá viac ako 15 minút, a počíta sa príprava ž do 30 minút.
milanblaho1
Babkamt dakujem za link. Mala si pravdu u Krasomila je to naozaj dobra zabava, clovek cita, az priam hlce jeho recepty s radostou. Este teraz sa smejem. vdaka za dobry tip este raz.
babkamt
@kakao ospravedlňujem sa za chybu. Máš pravdu, príspevok bol od @kakavo.
@milanblaho1 som rada, že som ti spríjemnila popoludnie:-) Škoda, že Krasomil už nechodí na Varechu.
evanaaa
Keď pozerám na profil @kakao a @kakavo , vidieť, že je to tá istá osoba, len ten prvý nick sa zaregistroval ešte v januári 2014 ako 43 - ročný, ten druhý znova na konci roka - v decembri ako 44 ročný ( medzitým trochu ostarel), text je ten istý, aj mesto ( Piešťany), prečo teda to tvrdenie pre @babkamt , že text písal ten prvý a nie druhý.....veď si všimnite, hotová groteska.
A @babkamt , aj mne sa páči tvoj recept, dá sa upraviť podľa možnosti a chuti, ukladám si do KK a nedaj sa oklamať, stále si komunikovala s jednou osobou :)))
dandika1
@babkamt tento rcp. som si ulozila uz vcera sikovny ,zide sa posluzi aj ako obed.Vdaka. TS.:-)))
evelinaf6
no sranda čítať, :) a fajn recept , zajtra si ho urobím či je alebo nie je rýchlovka :)

kakao
@babkamt : V poriadku, len som chcel vyjasniť situáciu (pre niektorých som tu nevítaný) a nechcel som, aby sa toho niekto chytil a pripísal tieto výroky na moju adresu, čo sa už aj stalo (@evanaaa ).

@evanaaa : Keby ktokoľvek chcel, založí si nick @evanaaa a (čiže veľmi podobný, len s jedným „a“ navyše), použije CTRL+C, CTRL+V, skopíruje tvoje informácie vrátane veku, stiahne si tvoju profilovku na disk a nahrá ju do svojho profilu a veselo mätie ostatných. Nič mu v tom nebráni, zvládla by si to aj ty. Opäť si sa raz predviedla a vyjadrovala k niečomu, o čom nemáš ani páru.

Áno, je to hotová groteska a jej hlavnou hviezdou si ty, milá @evanaaa . Kým niektorí kuchári (ako @babkamt ) by si vyslúžili nomináciu na Oscara, ty leda tak na Zlatú malinu. :D

Mimochodom, @kakavo = @leomax alebo @k599 či im podobne nudiaci sa „páni“.
1x kakao
aroooo
recept a konečný produkt sa mi páči, kk, syr mám rada a už dávno nebol
evanaa
Už mi veríš milá @evanaaa ? Dokiaľ sa bude dať na tejto stránke voľne registrovať 100x denne pod rôznymi nickmi, bude tu groteska denno-denne. Budem mať 400 nickov, budem si lajkovať svoje recepty, ukladať ich do KK , budem hviezda a vyhrám všetky súťaže :-)))
Je to len ukážka zneužitia nicku pre osobné výhody na vareche :-) Ak chce byť niekto stredobodom pozornosti, anonymne urážať ostatných, využije túto možnosť. Deje sa to tu dnes a denne.
Preto vôbec netušíte, komu odpisujete a s kým komunikujete.
babkamt
@dandika1 neprišla mi žiadna TS.
@evelinaf6 som rada, že recept vyskúšaš.
Kto sa tu má vyznať? Už naozaj človek nevie s kým komunikuje. Úplne znechutia ľudí, čo sem chodia kvôli receptom a nie za pofidérnou zábavou podaktorých ľudí. Niektorí sú ako chameleóni.
frona
@kakavo nepáčia sa mi tvoje komentáre. Mám pocit, ako by si chcel vyvolať hadky medzi dievčatami-kuchárkami......
evusik
@babkamt mne sa tvoj recept páči... u nás sa syr už moc nevypráža, ale pretože ho máme radi tiež vymýšľam rôzne obmeny, keby som sem pridala všetky možné variácie ktoré som už vyskúšala asi by sa niekto pohoršoval, že je to na jedno kopyto ale na druhej strane verím, že by sa mnohí inšpirovali tak ako sa inšpirujú aj tvojím receptom...
ono s tými rýchlymi receptami je to tak - pre mňa je rýchly recept vtedy ak strávim cca 30 minút v kuchyni aj s umytím riadu a uprataním kuchyne a takých receptov je málo... komu sa nepáči nech si spraví mastný chlieb s cibuľou, ale to mu aj tak zaberie minimálne 15 minút roboty, nakrájať a natrieť chlieb, očistiť a nakrájať cibuľu a samozrejme po sebe aj upratať :-) všetko chce svoj čas...
ja napr. robím aj takto:
 varecha.pravda.sk/recepty/zapekany-syr-a-smotanove-zemiak...
cemer
Vyskusane na dnesny obed, pochutili sme si. To co pise @evanaa je pravda. Sledujem to tu dost dlho. Netreba si z toho robit tazku hlavu. Nikomu neverit a nedavajte si sem svoje fotky a osobne udaje.
vrabcek1
Prečítala som si celu diskuziu a vôbec netuším aké malichernosti tu riešite. O čo vam vlastne ide? Ved ked sa mi recept nepáči zatvorím ho a čítam ďalší. Načo hned tie útoky.
evanaaa
@kakao , ak je to tak, ako píšeš a je to pravda, tak sa ti ospravedlňujem - ja nie som technicky zdatná, nemám potuchy, čo všetko sa dá robiť a ako upravovať údaje a pod. ale tu je toľko zloby a nenávisti, že človek už ani nevie čo je ozaj pravdou, kto je kto.......len toľko - ak je tu niekto, kto využíva nicky na to, aby sa ľudia medzi sebou rozhádali a seje to spomínané zlo, tak ja som asi naivná, lebo ak by ma niekto presviedčal o niečom takom, neverila by som. Len stále neviem, komu to prospieva, komu to hrá do karát.......
babkamt
@evusik pozrela som si tebou pridaný link. Tvoj recept sa mi pozdáva, uložila som si ho do kk. S tým mastným chlebom máš pravdu.
@cemer som rada, že si recept vyskúšal.

k599
@kakao , Ty si ale inteligent! Trafil si klinček po hlavičke. Kto by to len povedal, že Ty na to so svojím IQ prídeš, že @kakavo som ja, alebo @leomax , alebo zabanovaný @hanak , alebo @concord , alebo @rajnica , alebo kredenc, alebo @redenc , dokonca @evanaaa ! Je tu viac ako 60000 registrovaných, nemám čas všetkých vypisovať. To ti toľko ľudí leží v žalúdku?
1x leomax
dudka1979
By som neverilia :-D že toto na vareche, ako malé deti :-D, ale receptík uložený a určite urobím...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia