Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept)

Autor receptu: janger

Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila...Ozaj roky...A k tomu tato vyborna mrkvicka. Takto upravena je strasne dobra, dokazala by som jej zjest plny tanier. Ved ochutnajte :-).

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu ocistime. Pokrajame asi na dvojcentimetrove kusky. Dame varit do vody s troskou soli. Varime 5-6 minut. Potom vodu zlejeme a mrkvu dobre oplachneme studenou vodou a nechame odtiect.
  2. Na suchej panvici oprazime tekvicove semienka. Pozor, budu strielat :-).
  3. Filety z cerstvej tresky (moze byt aj ina pevnejsia ryba) pokrajame na pasiky. Radsej po dlzke ako po sirke. Ked krajame po dlzke, tak ryba lepsie drzi pokope a iste sa nerozpadne. Posolime.
  4. Obalime v trojobale (muka, vajce, struhanka).
  5. Vyprazime v oleji. Potom polozime na chvilku na papierovu utierku, aby sa odsal prebytocny olej.
  6. Do panvice dame rozpalit maslo, asi 1,5 - 2 lyzice. Primiesame do toho 1,5 lyzice medu a mlety suseny zazvor (asi 1,5 malej lyzicky, no moze byt aj viac). Mozete dat aj cerstvy, postruhany zazvor. Aj ja som tak mala v plane. Isla som do mraznicky ako na hotove, a zazvoru nikde...Preto som dala mlety suseny. Ale aj to je vyborna alternativa. Premiesame to a pridame mrkvu. Dobre ju pooprazame, az chyti trosku farbu.
  7. Na tanier dame rybie prsty, mrkvicku, posypeme ju tekvicovymi semienkami. Mrkvu mozeme trosku posypat cerstvo namletym korenim. K tomu este napriklad zemiakove pyre alebo na co mate chut. Iste bude chutit aj detom (vtedy snad bez korenia).
  8. Dobru chut.