Rybárov guláš

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Tento hustý a krémový guláš pripravený z marinovaných filiet z tresky osmažených na olivovom oleji a uvarených spolu so zemiakmi je ako stvorený na odštartovanie vašej štedrej večere.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu nakrájame, pokvapkáme šťavou z jedného citróna a posypeme 1 polievkovou lyžicou vegety. Rybu marinujeme 10 minút a následne obalíme v múke.
  2. V panvici rozpálime olivový olej a marinovanú rybu osmažíme 5 minút z každej strany. Vyberieme z panvice a udržiavame teplé. Na zvyšnom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a zalejeme vodou tak, aby boli všetky ponorené. Varíme pri nízkej teplote 15 minút alebo kým zemiaky nezmäknú. Pridáme osmaženú rybu a pretlačený cesnak a podľa potreby ešte podlejeme vodou. Varíme ďalších 10 minút.
  3. Krátko pred podávaním pridáme víno a nasekanú petržlenovú vňať.