Rybacie fašírky so šalátom z červenej repy (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Momentálne mám červeno repové obdobie, preto najprv bol šalát a potom som rozmýšľala čo k tomu.... v mrazáku som našla pomleté rybie mäso a tak bolo rozhodnuté :-)

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Manžel v lete dostal veľkého kapra, robila som ho na pare, aj pečeného, manžel si uvaril polievku a ešte stále zostalo, tak sme mäso pomleli a dali do mrazáku ako polotovar... teraz som ho využila... takže k pomletému mäsu pridáme v mlieku namočené a vyžmýkané rožky, na drobno nakrájanú (pomletú) cibuľu, cesnak, bylinky, vajce (ja som nakoniec pridala ešte jedno) osolíme a okoreníme
  2. z masy vyformujeme guličky, ktoré obaľujeme - dva rady vpravo sú obalené len v strúhanke, ostatné v trojobale
  3. dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme v rúre na 200°C asi 30 minút, v polovici otočíme. Guličky vzadu, tie maličké, sú obalené len v strúhanke... boli také chrumkavejšie
  4. zemiaky v šupe spolu s červenou repou urobíme v pare, alebo uvaríme...
  5. do zapekacej misky nalejeme olej, pridáme sušenú zeleninu, soľ a posekané bylinky.... ja som si sušila zmes mrkvy, petržlenu a zeleru, túto zmes som potom rozmixovala na jemné vločky, je to výborné čisto prírodné dochucovadlo
  6. pridáme v šupke uvarené a obielené zemiaky, dobre premiešame aby sa zemiaky obalili a dáme piecť do horúcej rúry asi 15-20 minút, pekne do ružova
  7. uvarenú/uparenú repu ošúpame a nakrájame na kocky, pridáme ošúpané a na kocky nakrájané jablko v pomere 1:1. Urobíme si zálievku - 1PL oleja + 2PL balzamica vymiešame, pridáme pretlačený cesnak, trošku bieleho mletého korenia a soli, dobre premiešame a necháme chvíľu odležať. Pred podávaním posypeme petrželkou
  8. a môžeme servírovať :-)