Rybacie fašírky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 12. februára 2013
Rybacie fašírky (fotorecept)
Foto: gordonko

.. tento recept som zohnal ako rybár ,no dnes sú udice zasypané prachom . Teto fašíročky boly viniajúcé Zobraziť celý popis.. tento recept som zohnal ako rybár ,no dnes sú udice zasypané prachom . Teto fašíročky boly viniajúcé z ,,bielých rýb,, ..pleskáč ,karas . Ja som bol dokonca ochotný vymeniť kapra za karasa - mal premňa vätšiu cenu. Recept vám prekladám v pôvodnom znení , no ryby som nahradil Pangasisom

30 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg (karas, pleskáč)
300 - 500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Ryby dáme do vriacej vody na 5 minut , potom ich vyberieme a necháme ochladnúť. Z rýb vyberieme chrbtové , rebrové a plutvové kosti , kto chce odstráni aj kožu . Takto prichystanú rybu pomelieme ,ja som mlel pre istotu 2 x. ... tuto mam Pangasiusa ...mne osobne smrdí

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    pomeleme si aj bôčik ,alebo trochu bravčovinky a premiešame spolu

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    mäaso osolíme

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    okorenime čierným korením

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    a drcenou majoránkou

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    ...pridal som aj cesnak k Pangasiusovy - nepomohol stale mi to smrdí no k obyčajným rybám cesnak v recepte nieje

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    jedno vajičko a všetko to dobre premiešame

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    ztejto masy tvarujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke a vysmážame na oleji ja som experimentálne dnes skúsil iba vytvarovať fašírky kládol som ich na pečící papier a šupnul som to do trúby na 200°C po 20 min . som ich oročil a ešte nechal 15 - 20 min. z druhej strany

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    a máme hotovo , prilohu sme mávali zemiaky alebo zem. kašu

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    DOBRÚ CHUŤ

    Rybacie fašírky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

gordonko
záujemcovia o STRETKO VARECHA-rou 11.5. v Nitre prihláste sa aj sem formou komentu ,alebo na 0944 234 933 ... pekný deň Vám
radost
aaaaa-to nie je špatný nápad-rybu so sviňou spolu papať...
tie ryby -hoc mrazené-tak vo vode plávajú-že ani mlieť sa nedajú...až z mlynčeka tečie voda...to sa proste pomlieť nedá..../skoro/
ale toto pomletie dvoch zvierat-možno i môj muž bude rád
ked mu také upečiem-ja to viem...:-)))
kedysi bola -hoc mrazená-rybia dobrá kvalita...
dnes je to rybie blato...prečo?tá voda môže zato..!!!-kto je za tým?veru iný nik-iba-človek=podvodník!!!!! :-))))
45678
@gordonko , to je príprava na zajtrajšie pôstne jedlo? Muži vraj majú sviatok, bude Popolec :-))))
radost
@45678 ...a môj muž zase tvrdí-že majú sviatok ženy-lebo je škaredá streda...:-))))
paeva
gordonko, na rybacie ašírkyj najlepší tolstolobik, nedávam doňho iné mäso, ale surový zemiak nemá chybu, ezistíš, že j o rybina,ale aj tak dobrú chuť.
paeva
toľko prklepov, ved mám na očiach oči: ......fašírky je.........
.nezistíš, že je to ..................
edward456
ja robim fasirky uz dlho,karas ,kapor,biela ryba, kusok bocika a su dobreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dodo46
@45678
@radost
Máte pravdu obaja. Muži majú poklopcovú stredu a ženy škaredú.
Je to spravodlivo rozdelené.
rea1
nie je mi dosť jasné, prečo som rybacie fašírky už roky rokúce nespravila, veď som ich robievala často. nepridávala som bravčové, len som rybaciu zmes trochu prihustila ovsenými vločkami (tiež ich pchám už skoro aj do kávy). Na hanbu sveta pôjdem kúpiť ryby, syn teraz nechodí rybárčiť, nemám iný zdroj ako obchodný. ale pangasa eee, to nekupujem ani nejem. niečo živého niekde klofnem a v mrazáku sú ešte dva ostrieže. no vidíš akú super inšpiráciu na sobotný obed si mi dal. :-)
turistka
@Gordonko , rybacie fašírky robím Tvojim štýlom, tiež zmes rybacina+bravčovina, mám ich tak rada kvôli šťavnatosti. Teraz si ma trošku podpichol, treba mi ísť do rybárne kúpiť kapra!
denyany
tak toto vyskúšam! ešte som nejedla fašírky z takejto kombinácie - že ryba a bravčovina, ani mi nikdy nenapadlo skombinovať ich! ale pangasiusa nechcem, vôbec nám nechutil, takže kúpim nejakú inú rybku a pripravím niečo nové. sama som zvedavá na tú chuť.
36025_1364052649 - profilový obrázok
ivo
ivo
gordonko keď smrdí daj do vody trochu octa pomôže to ...
gordonko
@ivo lepší nápad som mal .... švagrina ryby lúbý ...dal som jej to a ja som dnes urobil kuracie srdcia na šampiňonoch ..mňam
gordonko
@denyany moja vina ,moja preveliká vina, ja somár som zasa kupil Pangasiusa aj ked som sa zapovedal,že už ho nekúpim.... dobre mi tak radšej to inokedy skúsim z morskou šťukou
denyany
možno by bola dobrá aj treska alebo makrela - tá má také suchšie mäso, podľa mňa by sa k bravčovine hodilo, veď to zistím, keď vyskúšam. len neviem kedy, je tu toľko super receptov, čo ma lákajú...
astheart
Můj taťka byl taky rybář. Miloval ráno a stmívání nad vodou. Vždycky, když nalovil několik karasů a bělic, poprosil maminku o karbenátky. Dávala do nich všechno to, co do směsi z vepřového a hovězího masa. Jenže, po usmažení nachystala 5ti-litrovou sklenici, uvařila sladkokyselý nálev (podobně jako na okurky). Naskládala do sklenice rybí karbenátky, zalila je nálevem a nahoru nalila ještě trošku toho tuku ze smažení. Táta to bral do práce a vždycky, když se vrátil, říkal, že to byl zase velký úspěch, že mu je chlapi chtěli "sežrat" i s tou sklenicí! :)
gordonko
@astheart ...no to som ešte neslišel ,aby se zalévali no pravdou je že tyto karbenátky jsou dobrý a šťavnatý .... jen je třeba ty správmé ryby nato
pekný deň Ti prajem
jahodka6064
tak rybacie fašírky , alebo bôčikové:D ?? takto toto by som nikdy nekombinovala , pokazit chut skvelej rybky s bravčovým bôčikom, oh..... ja by som vynechala bočik, len ryba a doplnila by som bylinky, :)
gordonko
@jahodka6064 no vidíš Ty by si to nekombinovala ja ano ....kludne si ich sprav z čistej rybaciny nik Ti nebrání