Rybacie fašírky (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
.. tento recept som zohnal ako rybár ,no dnes sú udice zasypané prachom . Teto fašíročky boly viniajúcé z ,,bielých rýb,, ..pleskáč ,karas . Ja som bol dokonca ochotný vymeniť kapra za karasa - mal premňa vätšiu cenu.
Recept vám prekladám v pôvodnom znení , no ryby som nahradil Pangasisom
30 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Ryby dáme do vriacej vody na 5 minut , potom ich vyberieme a necháme ochladnúť. Z rýb vyberieme chrbtové , rebrové a plutvové kosti , kto chce odstráni aj kožu . Takto prichystanú rybu pomelieme ,ja som mlel pre istotu 2 x.
... tuto mam Pangasiusa ...mne osobne smrdí
- pomeleme si aj bôčik ,alebo trochu bravčovinky a premiešame spolu
- mäaso osolíme
- okorenime čierným korením
- a drcenou majoránkou
- ...pridal som aj cesnak k Pangasiusovy - nepomohol stale mi to smrdí
no k obyčajným rybám cesnak v recepte nieje
- jedno vajičko a všetko to dobre premiešame
- ztejto masy tvarujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke a vysmážame na oleji
ja som experimentálne dnes skúsil iba vytvarovať fašírky kládol som ich na pečící papier a šupnul som to do trúby na 200°C po 20 min . som ich oročil a ešte nechal 15 - 20 min. z druhej strany
- a máme hotovo , prilohu sme mávali zemiaky alebo zem. kašu
- DOBRÚ CHUŤ