Rybacie fašírky (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

.. tento recept som zohnal ako rybár ,no dnes sú udice zasypané prachom . Teto fašíročky boly viniajúcé z ,,bielých rýb,, ..pleskáč ,karas . Ja som bol dokonca ochotný vymeniť kapra za karasa - mal premňa vätšiu cenu. Recept vám prekladám v pôvodnom znení , no ryby som nahradil Pangasisom

30 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ryby dáme do vriacej vody na 5 minut , potom ich vyberieme a necháme ochladnúť. Z rýb vyberieme chrbtové , rebrové a plutvové kosti , kto chce odstráni aj kožu . Takto prichystanú rybu pomelieme ,ja som mlel pre istotu 2 x. ... tuto mam Pangasiusa ...mne osobne smrdí
  2. pomeleme si aj bôčik ,alebo trochu bravčovinky a premiešame spolu
  3. mäaso osolíme
  4. okorenime čierným korením
  5. a drcenou majoránkou
  6. ...pridal som aj cesnak k Pangasiusovy - nepomohol stale mi to smrdí no k obyčajným rybám cesnak v recepte nieje
  7. jedno vajičko a všetko to dobre premiešame
  8. ztejto masy tvarujeme fašírky , ktoré obalíme v strúhanke a vysmážame na oleji ja som experimentálne dnes skúsil iba vytvarovať fašírky kládol som ich na pečící papier a šupnul som to do trúby na 200°C po 20 min . som ich oročil a ešte nechal 15 - 20 min. z druhej strany
  9. a máme hotovo , prilohu sme mávali zemiaky alebo zem. kašu
  10. DOBRÚ CHUŤ