Rybacia (vianočná) polievka

Autor receptu: leushkka

Každoročne na Vianoce po zabití kapríkov robievame túto úžasne jemnú a chuťovo výbornú polievku. Takže zbytky z rýb už nevyhadzujte a skúste .

10 minút
príprava

Postup

  1. Kaprie zbytky - hlava bez žiabrov a očí, chvost, odrezky masa, bobkový list, tymián, 5 guľôčok čierneho korenia, 1 pl octu, 1kl soli a vodu dáme variť na vývar. Všetko( okr. vnútorností) varíme 25 min Medzitým si na jemno nastrúhanú koreň.zeleninu (cca 100 g mrkva,petržlen,zeler) opečieme na cibuľke a masle,aby nám zmäkla. Kto che masu potom pomixuje tyč.mixérom na jemno (polievka bude jemná). Vývar scedíme a oberieme mäso od kosti. Do hrnca dáme 1 pl masla a toľko isto hl.múky a urobíme svetlú zápražku. Dolejeme vývarom, vymiešame, pridáme zeleninu a vnútornosti, varíme 20 min. Ku koncu vložíme mäso z ryby. Pripadne ešte dosolíme. Čím viac materiálu z rýb máme, tým lepšie. Prispôsobte si potom objem vody a zápražku.