Rybacia kapustnica
Autor receptu: jules5
Rybaciu kapustnicu varím na Štedrý deň.Využijem všetko ,čo ponúka kapor,teda okrem mäsa na vysmážanie alebo pečenie.Je to hlava a vnútornosti.Recept som skúsil variť sám,predtým som zo zbytkov kapra varieval polievku.
5 porcií |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybacie hlavy bez očí a žiabrov dáme variť asi do 4l vody,pridáme soľ,celé korenie,1cibuľu a 2str.cesnaku.Asi po pol hod. hlavy vyberieme,vývar precedíme a vychladnuté hlavy oberieme.
- Do vývaru vložíme kapustu,sušené huby a obraté mäso z hláv.Na panvici osmažíme cibuľu,pridáme pokrájané vnútornosti,po chvíli pridáme pretretý cesnak,o chvíľu červ.mletú papriku.Ešte podusíme,dochutíme soľou a č.ml.korením.Podlejeme vodou a vlejeme do vývaru.
- Cvíľu varíme,pridáme čili omáčku,mrkvu a petržlen a dovaríme.