Rybací šalát

Autor receptu: monty469

Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť stále vyprážaného kapra, to omrzí každého. Tak nech sa páči, toto je náš delikátny rybací šalát.

Postup

  1. Všetky suroviny potrebné do nálevu necháme zovrieť. Po zovretí ho necháme vychladnúť.
  2. Kapra po rozmrazení najprv zbavíme kože. Následne ho nakrájame na tenké podkovy. Poukladáme ich do väčšej nádoby a zalejeme nálevom, ktorý sme si dali vychladiť. Nádobu zakryjeme a kapra v náleve necháme štyri dni stáť na chladnom mieste príp. v chladničke.
  3. Mäso oberieme od kostí, zľahka vyžmýkame a pokrájame na malé kúsky. Pridáme majonézu, nadrobno nakrájanú cibuľu, a podľa chuti čierne mleté korenie a soľ. Šalát premiešame a necháme odstáť v chladničke približne 2 hodiny.
  4. Podávame vychladený s čerstvým pečivom alebo chlebom.
  5. Dobrú chuť!