Foto: medovnicek
Aj teraz som sa nechala inšpirovať šikovnou maďarskou blogerkou. Tá pani je neskutočne kreatívna, rada by som niekedy chcela vedieť tak piecť ako ona.
Suroviny
600 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
štipka |
|
50 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
20 g |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Okrem toho: | |
1 ks (na potieranie) |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme. Miesime ho tak dlho, pokiaľ sa neodliepa od steny misky. Cesto zakryjeme, dáme na teplé miesto a necháme 1 hodinu kysnúť. Počas tejto doby ho ešte cca 2 krát dobre premiesime, aby sa prevzdušnilo.
- 2
Vy kysnuté cesto dáme na dosku, ešte raz premiesime a rozdelíme na 20 kúskov + ešte jeden troška väčší kúsok.
- 3
Vždy dva a dva kúsky vyvaľkáme do kruhu
- 4
Na jedno koliesko dáme lyžičku makovej plnky. Plnku som pripravila tak, že som nechala zovrieť mlieko, pridala zomletý mak, cukor a vanilkový cukor. Mlieko dávam zväčša od oka, radšej menej, aby plnka nebola riedka a potom ho pridávam podľa potreby.
- 5
A zabalíme do buchtičky.
- 6
Druhé koliesko na štyroch stranách nastrihneme - viď obrázok
- 7
Do stredu na strihnutého kolieska dáme zabalenú buchtičku
- 8
A postupne protiľahlé narezané strany obmotávame okolo buchtičky.
- 9
A pokračujeme ďalšími protiľahlými stranami.
- 10
A takto postupne vytvarujeme všetky ružičky, ktoré ukladáme do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie - viď obrázok.
- 11
Zo zvyšného cesta ušúľame dva pruhy, ktoré spletieme a obtočíme okolo ružičky v strede a ak vám ešte kúsok zvýši, tak môžete vystrihnúť z cesta nožničkami vetvičky a ozdobiť nimi ružičky - viď obrázok vyššie
- 12
Ozdobíme sušenými brusnicami, kandizovanými višňami, hrubozrnným cukrom a potrieme vajíčkom.
- 13
Ozdobíme sušenými brusnicami, kandizovanými višňami, hrubozrnným cukrom a potrieme vjíčkom.
- 14
A už len pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
i keď všetka česť aj jej.Tvoj koláčik je krásny ako ruža.
Nepochybujem ,že je aj chutný.
@palokuchki veľmi pekne ďakujem
@mracik9 aj tebe veľmi pekne ďakujem