Ruské plnené pampúšiky

adkas - fotkaadkas, 24. februára 2013
Ruské plnené pampúšiky
Foto: adkas

Pri tomto recepte som mala velmi velke obavy, co z toho vzide. S vysledkom som bola velmi, prekvapena - pozitvne. Nebudem nikoho Zobraziť celý popisPri tomto recepte som mala velmi velke obavy, co z toho vzide. S vysledkom som bola velmi, prekvapena - pozitvne. Nebudem nikoho presviedcat, ze toto je to najlepsie, co som tohoto druhu jedla, ale moje velke obavy boli v konecnom dosledku neopodstatnene. S cestom sa velmi dobre pracovalo. Rozvalkala som ho bez podsypavania mukou. Plnku si mozete podla vlastnej chuti. Hodi sa bryndza, tvrdy syr, por, bylinky a pre masozravcov aj kusok sunky by tam zapasoval. Ja som volila fetu s koprom...

23
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
4 PL
1 ČL
1 ČL
250 ml
Na plnku:
100 g
2 PL (na drobno nasekaný)
4 - 5 ks (menšie)
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Vodu zohrejme na teplu ( ja som neprevarala). Pridame cukor, sol, olej a premiesame. Pridame do misy s preosiatou mukou a vypracujeme cesto.

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme utierkou ( aby neobschlo) a nechame odpocivat 30 minut. Potom cesto rozdelime na dve polovice.

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 2
  3. 3

    Rozvalkame si plat s cca priemerom 35 cm , hrubkou 2 mm a prelozime na cistu utierku. Druhe cesto rozvalkame na cca 32 cm. Mensie paradajky nakrajame na kolieska a na paradajky ulozime trochu plnky ( feta rozmiesana a pridany posekany kopor). Plnku si mozete prisposobit podla vlastnej chuti (bryndza, tvaroh ochuteny roznymi bylinkami, cesnakom, tvrdy syr atd.)

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme cestom, ktore sme si rozvalkali ako prve a formickou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky. Mozno preto neboli moje pampusiky take pekne, okruhle, pretoze ja som vykrajovala trochu vacsie kolieska ako boli paradajky. Bola som prijemne prekvapena, pretoze napriek tomu, ze sa pampusiky vyprazlai v oleji, neboli olejom prilis nasiaknute. Boli makke aj na druhy den.

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 4
  5. 5

    Vyprazame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z obocho stran ( ako sisky).

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 5
  6. 6

    Po vybrati z oleja dame odkvapat na papierovu utierku.

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 6
  7. 7

    Nechame ochladit a potom sa uz mozeme pusti do nich. Z uvedej davky mi vyslo 23 papmusikov o priemere 7 cm. K polievke z hlivy boli vybornym doplnkom.....

    Ruské plnené pampúšiky - obrázok 7

Diskusia k receptu

majka60
do toho cesta nejde žiadne kypridlo alebo kvasnice?
adkas
@majka60 nie nejde....ved prave preto som sa obavala, ze co z toho vzide....nakoniec som bola milo prekvapena lebo cesto bolo elasticke , velmi dobre sa s nim robilo a pampusiky boli aj na druhy den makke :)
gordonko
strašný .....zasa jeden recept na pridanie do k.k. to musím žiť 300 rokou ,aby som to všetko postíhal uvariť a hlavne ochutnať
pekný deň vám všetkým
adkas
@gordonko az som sa zlakla: prve slovo strasny :)....mne by mozno ani tych 300 nestacilo :)
adkas
@rybarkuchar lebo je to rusky recept :) povodny nazov, ze PIROZKY BOMBICKY.....tak som si to premenovala....mozno mohli byt pirozky....no co uz....su pampusiky :)....dufam,ze nevadi....pisala mi vsak jedna dievcina z Grecka, ze u nich sa toto cesto casto robi ....takze mozno to ani nie je cisto rusky recept ....ktohovie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia