Ruské plnené pampúšiky

Autor receptu: adkas

Pri tomto recepte som mala velmi velke obavy, co z toho vzide. S vysledkom som bola velmi, prekvapena - pozitvne. Nebudem nikoho presviedcat, ze toto je to najlepsie, co som tohoto druhu jedla, ale moje velke obavy boli v konecnom dosledku neopodstatnene. S cestom sa velmi dobre pracovalo. Rozvalkala som ho bez podsypavania mukou. Plnku si mozete podla vlastnej chuti. Hodi sa bryndza, tvrdy syr, por, bylinky a pre masozravcov aj kusok sunky by tam zapasoval. Ja som volila fetu s koprom...

23
porcií
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vodu zohrejme na teplu ( ja som neprevarala). Pridame cukor, sol, olej a premiesame. Pridame do misy s preosiatou mukou a vypracujeme cesto.
  2. Prikryjeme utierkou ( aby neobschlo) a nechame odpocivat 30 minut. Potom cesto rozdelime na dve polovice.
  3. Rozvalkame si plat s cca priemerom 35 cm , hrubkou 2 mm a prelozime na cistu utierku. Druhe cesto rozvalkame na cca 32 cm. Mensie paradajky nakrajame na kolieska a na paradajky ulozime trochu plnky ( feta rozmiesana a pridany posekany kopor). Plnku si mozete prisposobit podla vlastnej chuti (bryndza, tvaroh ochuteny roznymi bylinkami, cesnakom, tvrdy syr atd.)
  4. Prikryjeme cestom, ktore sme si rozvalkali ako prve a formickou vykrajujeme kolieska tesne okolo paradajky. Mozno preto neboli moje pampusiky take pekne, okruhle, pretoze ja som vykrajovala trochu vacsie kolieska ako boli paradajky. Bola som prijemne prekvapena, pretoze napriek tomu, ze sa pampusiky vyprazlai v oleji, neboli olejom prilis nasiaknute. Boli makke aj na druhy den.
  5. Vyprazame v dobre rozohriatom oleji do zlatista z obocho stran ( ako sisky).
  6. Po vybrati z oleja dame odkvapat na papierovu utierku.
  7. Nechame ochladit a potom sa uz mozeme pusti do nich. Z uvedej davky mi vyslo 23 papmusikov o priemere 7 cm. K polievke z hlivy boli vybornym doplnkom.....