Ruské orechy fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 2. októbra 2011
Ruské orechy (fotorecept)
Foto: tetadena

Práve na Vareche som si prečítala o ruských orechoch po prvý krát, a tak ma to zaujalo, že som si kúpila formu a začala Zobraziť celý popisPráve na Vareche som si prečítala o ruských orechoch po prvý krát, a tak ma to zaujalo, že som si kúpila formu a začala piecť. Recept je z internetu a je perfektný, takže na ňom netreba nič meniť. Dá sa použiť na sladkú aj slanú modifikáciu.Treba iba vyskúšať, čo vám bude viac vyhovovať.

60
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks celé
2 -3 polievkové lyžice
100 g /Hélia,Palmarín/
3 polievkové lyžice
1/2 vrecka
100 g
300 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme dve vajíčka s cukrom, pridáme rozohriatu Heru, premiešame a pridáme majonézu. Potom pridáme suché prísady. Vznikne takéto cesto.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nahrejeme si formu a pred prvým použitím ju aj potrieme olejom. Keď je dobre rozohriata, oriešky sa nelepia, ale na prvý raz potrite. Na nete som si prečítala, že je dobré obaliť si horák do alobalu, aby všetky tie kúsky cesta, čo nechcú zostať vo forme, mali kam padať a aj zbytkový olej, ktorý tam je,vám neušpiní sporák. Bola to dobrá rada- doporučujem.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Skúšala som tie oriešky dávať do formičiek lyžičkou,ale lepšie je vrecúško. Neberte si zo mňa príklad a použite látkové. Ja som ho nedokázala nájsť a robila som pomocou umelohmotného.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto vypadajú poloupečené. Pretože to nebolo jasné dodávam, že sa pečú rovno na plyne. Ruské oriešky by asi nebolo ani štýlové piecť na elektrine. Keď chytíte do ruky tú formu, pochopíte - je naozaj ťažká a taká "ruská".

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už je hotovo vypadajú škrupinky takto. Z jednej dávky urobíte asi 120 škrupiniek a z toho zlepíte 60 orieškov.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Oriešky môžete plniť karamelovou plnkou, alebo naslano vašou obľúbenou nátierkou.

Diskusia k receptu

tetrisss
mozem sa opytat, kde si kupila formu? Ja si tieto cukrovinky pamatam, ze boli dostat aj hotove a boli velmi dobre, chyba mi len ta forma.
tinca
krásne foto s košíčkom. Ja by som ich obalila v práškovom cukre.
danielas
Nám toho roku orech zjari vymrzol keď bol v kvete.Orechy teda nemáme. Ale tieto ako ich náhrada sú viac než skvelé.Teda,podarili sa Ti tetadena. Nerozumiem celkom dobre z obrázka-forma je na elektriku obr.4? a pečieš to na plynovom sporáku na ktorom horak je zakrytý alobalom.Správne som to rozlúštila? Tiež sa spýtam,kde si zohnala takúto formu?
evanaaa
Pekné oriešky, síce je dostať aj hotové, ale to nie je ono.
Danielas, to nie je elektrická forma, inak by nebola na plyne.
tetadena
Forma nie je na elektrinu. Je to stará , dobrá klasika- pečieš na otvorenom ohníku, plyne. Má to svoju atmosféru.
ola111
Krásne oriešky,zháňam formu a pečiem,urobím predvianočnú skúšku...
bibia1
tak tie oriešky vyzerajú ako naozajstné, čerstvo vylúsknuté so šupky, krásne
vierik
Všetko je fajn aj receptíkvýborny,len čo keď mám sklokeramickú platňu?
hubarka35
krásne,chválim....dik za fotopostup...formu už mám objednanú-čakám kedy dorazí ku mne.....a ihned skušam piect.
hubarka35
jaj zabudla som tá majonéza tam musí byt?môžem aj domácu tam dat?
tetadena
Neviem, či je majonéza nutná. V tomto recepte bola písaná. Asi treba skúšať rôzne alternatívy. Určite domáco majonézou sa nič nepokazí, skôr si myslím, že to vylepšíš.
hubarka35
no som vytešená bo ma čaká na pošte forma na ruské orechy....cez víkend sa budem nudit a pečiem....
ada72
čítala som aj iné stránky, dokonca je vo fóre spomenutá aj príprava na slano, menej cukru a tvarohová, či bryndzová nátierka ako plnka.
dandy51
Vyzerajú naozaj krásne.Hľadala som formu na spomínanej stránke a nenašla som ju, a ja ju chcééém, oriešky sa mi veľmi páčia,kde ju zoženiem
milad
24.2.2011 mimibazar - akurát je rozdiel -u mňa sóda, tu PDP:-))
tetadena
Zdravím Milad, nechcela som nikomu ukradnúť recept. Ak si správne spomínam, čítala som tu diskusiu o ruských orechoch a keď mi prišla forma hľadala som na nete recept. Čestné slovo, že netuším kde a od koho som ho našla. Proste som si napísala na kus papiera recept, vyskúšala som ho a páčil sa mi. Tak som ho hodila na net, pretože sa priznám, bola som spokojná s tým, že sa mi oriešky podarili. Ak vám vadí duplicita, OK napíšte mi a ja ho dám dolu.
fany1602
tetadena nenašla som tam tu formu bohužiaľ.bola by som si ju objednala.
milad
...nevadí, len som sa bavila, že aká náhoda, prečo by mi mala vadiť? Veď je jasné, že ste ich robili sama, foto ste mi neukradli...ani to nie je môj recept, tiež ma zaujal na nete, trochu som skúšala, upravovala, pátrala. Ja mám svoj postup, vy tiež. Rada skúšam netradičné veci a pred časom, cca rok- dva tu naozaj nebolo veľa zmienok o týchto orieškoch a ja som tak zložito zháňala recept. Mňa to celkom teší, keď každý pridá, čo objavil. A vyskúša!!!(Nielen odloží do KK, vraj- niekedy vyskúšam, priznám sa, i ja mám takto naškrečkovaných receptov...v dôchodku budem vypekať vnúčatám....hádam, keď sa ho dožijem. ) Všetko je OK, nech sa o dobrom recepte vie, veď je pre nás, žienky domáce,... nelámte si hlavu, ;-))
tetadena
fany 1602 -je mi ľúto, už je to dávno čo som si kúpila ja
fany1602
škoda voľakedy snád len natrafím na ňu!!!ale zato dakujem.
zifi
@tetadena - linka na eshop nikam neukazuje a vyhladavanim som neuspel... nemate novsiu linku?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia