Ruské orechy (fotorecept)

Autor receptu: tetadena

Práve na Vareche som si prečítala o ruských orechoch po prvý krát, a tak ma to zaujalo, že som si kúpila formu a začala piecť. Recept je z internetu a je perfektný, takže na ňom netreba nič meniť. Dá sa použiť na sladkú aj slanú modifikáciu.Treba iba vyskúšať, čo vám bude viac vyhovovať.

60
porcií
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme dve vajíčka s cukrom, pridáme rozohriatu Heru, premiešame a pridáme majonézu. Potom pridáme suché prísady. Vznikne takéto cesto.
  2. Nahrejeme si formu a pred prvým použitím ju aj potrieme olejom. Keď je dobre rozohriata, oriešky sa nelepia, ale na prvý raz potrite. Na nete som si prečítala, že je dobré obaliť si horák do alobalu, aby všetky tie kúsky cesta, čo nechcú zostať vo forme, mali kam padať a aj zbytkový olej, ktorý tam je,vám neušpiní sporák. Bola to dobrá rada- doporučujem.
  3. Skúšala som tie oriešky dávať do formičiek lyžičkou,ale lepšie je vrecúško. Neberte si zo mňa príklad a použite látkové. Ja som ho nedokázala nájsť a robila som pomocou umelohmotného.
  4. Takto vypadajú poloupečené. Pretože to nebolo jasné dodávam, že sa pečú rovno na plyne. Ruské oriešky by asi nebolo ani štýlové piecť na elektrine. Keď chytíte do ruky tú formu, pochopíte - je naozaj ťažká a taká "ruská".
  5. Keď už je hotovo vypadajú škrupinky takto. Z jednej dávky urobíte asi 120 škrupiniek a z toho zlepíte 60 orieškov.
  6. Oriešky môžete plniť karamelovou plnkou, alebo naslano vašou obľúbenou nátierkou.